G4Media.ro

PSD anunță că a strâns peste 175.000 de semnături pentru susţinerea proiectului…

PSD anunță că a strâns peste 175.000 de semnături pentru susţinerea proiectului de lege care prevede plafonarea preţurilor la energie şi gaze

PSD a anunţat că peste 175.000 de români au semnat până acum pentru susţinerea proiectului de lege depus în Parlament privind plafonarea preţurilor la electricitate şi gaze.

„Numărul mare de oameni din toate zonele ţării care s-au alăturat acestei campanii, în numai două săptămâni, arată gradul uriaş de suport public al măsurilor iniţiate de PSD. Credem că acest fapt trebuie să fie un semnal clar pentru parlamentarii tuturor partidelor la dezbaterile de luni, din Senat, privind aşteptările populaţiei faţă de acest proiect extrem de important pentru milioane de români”, arată un comunicat de presă al partidului.

Conform sursei citate, proiectul PSD prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. Astfel, în cazul electricităţii, PSD a propus, prin ultimele amendamente depuse vineri, un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh. Soluţiile PSD produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta PSD este net superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preţ final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta noastră, kilowattul va costa doar 0,67 lei.

„Proiectul PSD implică o scădere a preţurilor la o valoare care se menţine pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depăşit preţul maximal, cel plafonat. Prin legea propusă de PSD, nivelul de trai al românilor este protejat în următoarele 6 luni de situaţia iminentă a dublării sau triplării facturilor cu utilităţile – electricitate şi gaz. Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an pentru fiecare gospodărie de salariaţi din România. De aceea, cerem parlamentarilor responsabili de la celelalte partide să susţină mâine soluţiile PSD care vor evita producerea unei adevărate explozii sociale în această iarnă, menţinând facturile populaţiei la un nivel suportabil”, conchide sursa menţionată.

sursa: Facebook, sursa foto: Unsplash / Junho Kwon

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Balet, nici ei nu cred varianta propusa.

 2. Ăștia mint cum respira! Fizic nu aveau când sa strângă atâtea semnături,dar pot sa spună orice.

 3. daca se plafoneaza preturile nimeni nu va mai investii in centrale electrice si sa caute zacaminte de gaz si deci pe viitor oferta va fii mai mica decat cererea si deci preturi mai marii
  dar politicieni nu gandesc pe termen asa lung

  • Ești dezinformat total. E vorba de plafonarea preturilor ptr iarna asta
   Ești clar membru marcant al PNL .și în echipa Catu”” romanii trăiesc bine „

 4. Solutie marca pizdone.
  Si diferenta aia cine o plateste?
  Tot noi taticule.

  • Firmele de distribuție din profitul exorbitant pe care îl au de pe spinarea noastră. Nu vă dați seama că totul pleacă de la prețul energiei , și al gazului.

 5. Decizii economice pe baza de referendum! Si atunci de ce fug de guvernare, de ce nu au propus un candidat de premier, sa gestioneze ei criza?! Asa de pe margine putem propune energie gratis si sigur vom avea un da de 90%. Nu m-ar mira sa voteze un guvern minoritar in ideea ca.va compromite usr si vor avea cale libera din primavaram l. Daca ii retine ceva e teama ca un guvern Ciolos ar putea sa faca fata crizei.

 6. Io astept si comunicatul PSD-CiolaNu despre numarul de semnaturi stranse pentru demiterea Clotildei !