G4Media.ro

Protestatarul surdo-mut amendat de jandarmi pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD…

Protestatarul surdo-mut amendat de jandarmi pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD a câștigat procesul cu autoritățile

Ioan Duia, un bucureștean surdo-mut amendat în 10 martie de Jandarmeria Bucureşti cu 2.000 de lei pentru că ar fi scandat lozinci anti-PSD la Congresul Extraordinar al partidului a câștigat procesul cu Jandarmeria. Astfel, Judecătoria Sector 1 a admis plângerea lui Duia și a anulat procesul-verbal de contravenție.

Aceeași instanță l-a exonerat de plata amenzii de 2.000 de lei și a obligat Jandarmeria București să plătească cheltuieli de judecată de 734 de lei. Jandarmeria București poate face apel.

Reamintim că Duia a fost amendat cu 2.000 de lei pentru „participare și scandare de lozinci”, după cum se arată în procesul verbal întocmit de Jandarmeria Română. Cazul a stârnit indignare la acel moment. Asociația Evoluție în instituție a făcut plângerea contravențională și a asigurat reprezentarea lui Duia în instanță, a declarat Cristian Dide pentru G4Media.ro.

Foto: Ioan Duia (Pagina personală de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

  1. Doresc neapărat să mă dezabonez de la newsletter și nu găsesc modalitatea. Nu ma puteți obliga sa primesc știrile dumneavoastră ,nu aveți voie sa procedați așa .

  2. Plus 40 de mătănii pe secundă!

  3. Ioan Duia n-a fost luat cu duba!

  4. Nicio surpriza pentru nimeni (poate exceptand rapiditatea cu care s-a pronuntat instanta – din ce in ce mai bine).

    Ar mai fi de vazut niste statistici globale cu numarul de procese pierdute de jandarmerie pentru modul cum aplica contraventii de acest tip din 2012 incoace, sa vedem cu ce gaura la buget ne lasa baietii (comparat la cheltuielile cu activitatea lor).

    Si poate ca nu este momentul acum, dar in urmatorul mandat legislativ, poate avem si noi o dezbatere publica serioasa cu privire la legalitate si moralitatea modului de functionare al jandarmeriei. Mie nu mi se pare normal ca o structura MILITARIZATA (cu atat mai mult una controlata politic) sa aplice contraventii in materie de drepturi civile, ca sa nu mai vorbim de ridicarea cetatenilor de pe strada pentru aplicarea de contraventii administrative. Aceste practici provin din sfera democratiilor „autentice”, ilisciene.

    Indiferent cum s-a ajuns in situatia aceasta, nu se poate continua asa. Iar unii dintre ei ar trebui sa poarte responsabilitatea juridica pentru problemele pe care le-au cauzat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.