G4Media.ro

Protest inedit la DNA. La deschiderea site-ului apare mesajul: DNA – instituție…

Protest inedit la DNA. La deschiderea site-ului apare mesajul: DNA – instituție în pericol de a fi blocată de OUG 7/2019. Combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată

Protest inedit al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) față de ordonanța de urgență de modificare a legilor justiției. În deschiderea site-ului a fost postat următorul mesaj uriaș, care ocupă tot ecranul: ”DNA – instituție în pericol de a fi blocată de OUG 7/2019. Combaterea corupției la nivel înalt riscă să fie paralizată” – vezi aici deschiderea site-ului DNA – .

Decizia de a posta respectivul mesaj a fost luată de către Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției, așa cum reiese din comunicatul de presă transmis de DNA: ”Transmiterea pe pagina de internet a instituției a unui mesaj public privind riscul blocării activității instituției ca urmare a OUG nr. 7/2019 și a paralizării combaterii corupției la nivel înalt”.

Procurorii DNA au decis marți să protesteze față de ordonanța de urgență de modificare a legilor justiției, dar nu își vor întrerupe activitatea (detalii aici).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. Respect DNA. Implementarea unui sistem in care fiecare institutie sa aiba un „board” format numai din oameni din interior, calificati si ALESI pe functiile respective, fara nici un fel de amestec din politic, asta e solutia. Si comisii cu audieri anuale sau punctuale in Parlament, televizate transparente. Fara posibilitea ca Ministrul Justitiei, de exemplu, sa schimbe in vreun fel legea.

 2. Felicitări! Nu cedați! Nu mor caii când vor câinii.

 3. Pai DNA ar trebui sa se uite in oglinda. Numai datorita lor mii de corupti grei din PSD au scapat fara sa fie condamnati si acum fac legile dupa cum vor.
  Da, DNA a prins cativa corupti, insa numarul lor este extrem de redus, probabil ca 1% din total. Haideti sa nu ne mai prefacem: PSDul este in varf tocmai datorita faptului ca DNA a inchis ochii la coruptia politica. Lucrurile nu se rezolva daca trimiti in judecata 3 corupti in timp ce restul de 97 scapa necercetati si ajung in fruntea a statului.
  DNA este o institutie putred de corupta, care a scapat infractorii pe banda. Putinele cazuri de condamnari nu spala mizeria de pa mainile lor. Daca-si facea treaba, PSD era acum la Jilava, nu in Parlament.

  • E greu sa bagi oameni la puscarie cand „legiutorul” a facut mereu tot posibil ca infractorii sa fie greu de prins (putine metode, accesul procurorilor restrans, legi nefavorabile, etc), dar si pedepse foarte mici prevazute in lege. Apoi mai sunt si judecatorii care amana mult sentintele, motivarile, infatisarile, etc etc

  • Zau, mai carmen, nu crezi ca inainte sa arunci petarde de-astea dubioase p-aci, ar fi cazul sa te informezi, si sa emiti opinii la gramada institutiei dupa ce ai o imagine de ansamblu asupra intregului : parlament(legi) – minister(bubos) – ccr(de kkt) – procurori – judecatori?