G4Media.ro

Protest al cadrelor militare disponibilizate și polițiștilor, organizat vineri în București /…

Sursa Foto: Sindicatul Național al Polițiștilor

Protest al cadrelor militare disponibilizate și polițiștilor, organizat vineri în București / Marș prin centrul Capitalei până în Piața Victoriei

Update Ora 14.00: Protestatarii sunt în marș prin centrul Capitalei și se îndreaptă spre Piața Victoriei, traficul rutier fiind restricționat pe Bulevardul Magheru.

Protestatarii afişează pancarte pe care apar sloganuri ca: „Suntem sclavii incompetenţei voastre!”, „Noi M.A.I. contăm?”, „Legea salarizării nu M.A.I. este unitară”, „Armata nu apără un partid. Apără o ţară!” sau „Nu-i dispreţuiţi pe cei care vă apără”, potrivit Agerpres.

La protest participă câteva sute de sindicaliști.

Știrea inițială: Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual organizează, vineri, un miting de protest în Piaţa Victoriei, precum şi un marş care va avea ca punct final Ministerul Justiţiei, transmite Agerpres.

Acţiunea va avea loc în intervalul orar 10:30 – 16:00, iar programul va cuprinde opriri pe traseul: Piaţa Romană (obiectiv – Ministerul Muncii, cu staţionare şi în fata Ministerului Afacerilor Interne) – Universitate – Piaţa Unirii (obiective – Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei) şi retur.

Solicitările demonstranţilor (poliţişti, rezervişti şi civili) vizează: aplicarea imediată a Legii Salarizării 153/2017, în integralitatea sa şi în forma promulgată, la toate structurile din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională (SAOPSN), dar şi pentru toate categoriile socio-profesionale civile; aplicarea imediată, în integralitatea sa, aşa cum a fost promulgată, a Legii Pensiilor Militare de Stat nr.223/2015; excluderea rezerviştilor atât din PNRR, cât şi din Proiectul Legii Pensiilor de Serviciu, pentru a da posibilitatea măririi pensiilor civile în cadrul procentului de 9,4% din PIB; aplicarea Legii 127/2019 tuturor pensionarilor civili; acordarea la salarii şi la pensii a sporului de MApN, MAI, SRI etc., tuturor civililor din structurile SAOPSN care au aceleaşi obligaţii, riscuri şi privaţiuni ca şi cadrele militare/de poliţie; respectarea statutelor militarilor, politiştilor, ceferiştilor si ale altor categorii socio-profesionale, cu toate prevederile privind drepturile specifice câştigate; renunţarea la lichidarea industriei de Apărare, prin vânzarea, la licitaţie, a acţiunilor, dar şi redeschiderea fabricilor de pulberi şi de muniţii; renunţarea la preconizata tripla impozitare a pensiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. La ce pericol sunt supuși civilii din armată ? Nici măcar generalii nu riscă nici un pericol, cu atât mai puțin civilii. Și gata cu sporurile pentru orice ! V-ați gândit și la cei care muncesc pe salarii de mizerie ca să vă dea vouă sporuri și pensii speciale ?

  2. In tara asta la toti le pasa doar de ei … toti vor pensii speciale si sclavi care sa faca banii din care sa se plateasca!

    • Ăia sunt îmbătrâniți prematur de la bătălia cu ceafa de porc la grătar si cu damigeana de vin!

  3. Mi-aduc aminte ca tovarasii de pahar, pardon de arme!!!… au primit sume de peste 4000 dolari pt a fi oameni liberi… poliristii s-au pensionat, deoarece greutatea dosarelor le-a afectat spatele… ba, da nu va e rusine, v-a tine cineva cu forta la pensie. Angajati-va la privat, in constructii, in agricultura sau va cad gradele…