G4Media.ro

Protecția Consumatorilor a sancţionat zona alimentară de la magazinele IKEA, a amendat…

Sursa foto: IKEA Romania

Protecția Consumatorilor a sancţionat zona alimentară de la magazinele IKEA, a amendat operatorul cu 20.000 de lei și a propus oprirea temporară a unității din Pallady

Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a amendat IKEA România cu 20.000 lei, în urma unui control efectuat joi în zonele alimentare ale ambelor magazine pe care operatorul economic le deţine în Capitală şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru vitrinele asistate la IKEA Băneasa şi oprirea temporară a prestării serviciilor şi a comercializării de produse în zonele de servire restaurant şi cafenea la IKEA Pallady, relatează Agerpres.

De asemenea, s-a propus oprirea temporară a unităţii IKEA Pallady pe o durată de cel mult 6 luni.

Potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), joi, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti (CPCMB) a verificat respectarea prevederilor legale din domeniu în zonele alimentare ale ambelor magazine pe care operatorul economic IKEA România le deţine în Capitală.

În urma controlului, au fost constatate următoarele deficienţe:

  • utilizarea unor vitrine frigorifice care prezentau: zone cu rugină, mucegai, cu acumulări de apă, insecte moarte, resturi alimentare în strat grosier şi praf la zona ventilatoarelor; de asemenea, strat grosier de praf şi grăsime se afla şi pe sitele ventilatoarelor din camerele frigorifice de depozitare a fructelor şi legumelor, a preparatelor reci din unitatea proprie şi a cărnii refrigerate;
  • informarea incompletă a consumatorilor la locul de comercializare a produselor provenite din materie primă congelată;
  • comercializarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără menţionarea datei limită de consum;
  • nerespectarea temperaturilor de expunere de minimum +60 grade C pentru preparatele calde, respectiv maximum +8 grade C pentru preparatele reci;
  • comercializarea unor produse (supă cremă de ciuperci) în unitatea proprie care, în urma verificării ingredientelor menţionate pe etichetă şi în fişa tehnică a produsului, a rezultat că provenea din Knorr Supă cremă de ciuperci (amestec de ingrediente pentru supă cremă de ciuperci), iar în lista de ingrediente de pe plic procentul de ciuperci reprezintă mai puţin de 8%;
  • utilizarea coşurilor de gunoi fără capac, în zona de gătire.

„Ca atare, comisarii CPCMB au sancţionat contravenţional operatorul economic, cu amendă în valoare de 20.000 lei şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor pentru vitrinele asistate la care au fost constatate deficienţele menţionate, până la remedierea neregulilor – IKEA Băneasa; oprirea temporară a prestării serviciilor şi a comercializării de produse în zonele de servire restaurant şi cafenea – IKEA Pallady; s-a propus oprirea temporară a unităţii pe o durată de cel mult 6 luni – IKEA Pallady”, se menţionează în comunicatul ANPC.

Sursa foto: IKEA Romania

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

15 comentarii

  1. Hahahaha ce motive serioase. Pai daca astea sunt motive pentru inchiderea unei unitati alimentare atunci ar trebui sa fie inchise TOATE din tara (si nu ar fi o tragedie)
    Hai sa vedem:
    – utilizarea unor vitrine frigorifice care prezentau: zone cu rugină, mucegai, cu acumulări de apă, insecte moarte, resturi alimentare în strat grosier şi praf la zona ventilatoarelor; de asemenea, strat grosier de praf şi grăsime se afla şi pe sitele ventilatoarelor din camerele frigorifice de depozitare a fructelor şi legumelor, a preparatelor reci din unitatea proprie şi a cărnii refrigerate;

    Sunt curios care vitrine frigorifice mai vechi de 1 an din orice alimentara nu prezinta zone de rugina SUB galantar in zona umeda a aparatului frigo sau praf pe sita ventilatoarelor.

    – informarea incompletă a consumatorilor la locul de comercializare a produselor provenite din materie primă congelată;

    Cautati in orice meniu de restaurant sau fast food daca vedeti prezentate COMPLET date despre provenienta TUTUROR ingredientelor din carne congelata.

    – comercializarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără menţionarea datei limită de consum;

    Ma astept ca aici sa se fi referit la produse proaspete, nu ambalate unde sunt marcate datele de expirare, dar nu e precizat exact la ce se refera

    – nerespectarea temperaturilor de expunere de minimum +60 grade C pentru preparatele calde, respectiv maximum +8 grade C pentru preparatele reci;

    Mergeti cu termometru la orice foodcourt din malluri sau magazine de cartier Profi care au zona de servit mancare si verificati daca temperatura la mancaruri calde este peste 60 grade la vitrine

    – comercializarea unor produse (supă cremă de ciuperci) în unitatea proprie care, în urma verificării ingredientelor menţionate pe etichetă şi în fişa tehnică a produsului, a rezultat că provenea din Knorr Supă cremă de ciuperci (amestec de ingrediente pentru supă cremă de ciuperci), iar în lista de ingrediente de pe plic procentul de ciuperci reprezintă mai puţin de 8%;

    Deci sunt de vina ca au comercializat osupa crema de ciuperci la plic produsa de Knorr si denumita exact „Supă cremă de ciuperci”, care cica ar avea un procent prea mic de ciuperci, iar vina apartine Ikea si nu producatorului KNORR cu care Protectia consumatorului nu are nicio problema ca vinde produsul asta in magazine…

    – utilizarea coşurilor de gunoi fără capac, în zona de gătire.

    Intrati in oricare bucatarie de restaurant care vinde pe foodpanda sau tazz. In oricare…

    Iar propunerea este inchiderea magazinului de MOBILA Palady, nu a foodcourtului atentie!

    Evident ca nu o sa vedem prea curand un control la foodcourturile din malluri ca nu mai ramane deschis niciun mall pentru 6 luni.

    • Esti analfabet functional prietene. Mai citeste odata ce a propus CPCMB si nu mai veni cu justificari de copil mic pentru ce mizerii fac operatorii astia. Cat de inapoiat sa fii sa justifici faptul ca astia nu respecta regulile prin faptul ca nici altii nu o fac. Pare ca lucrezi la Ikea, Cora, Auchan..etc una din mizeriile amendate recent.

    • Evident că ce spui tu aci e rău intenționat și eronat.
      Pentru necunoaștere poți fi iertat, cu toate că dacă nu înțelegi nimic nu ar trebui să te exprimi public, dar pentru ticăloșie meriți multe plăcuțe suedeze.

    • Masuri disproportionate fata de cele semnalate. E o mostra perfecta de a arata ura celor de la stat fata de cei de la privat.

    • „– comercializarea unor produse alimentare fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără menţionarea datei limită de consum;

      Ma astept ca aici sa se fi referit la produse proaspete, nu ambalate unde sunt marcate datele de expirare, dar nu e precizat exact la ce se refera”

      Eu zic că s-ar putea să fie vorba de patiserie scoasă din cuptor și pusă pe raft fără etichetă. Dacă un produs se termină, se scoate și eticheta, iar când vine altă șarjă uită să pună eticheta înapoi sau nu dau importanță. De obicei pe etichetă scrie și că produsele sunt valabile ț ore de la data preparării, de-aia bănuiesc că era vorba de patiserie (mai mult sau mai puțin) proaspătă.

  2. Cu siguranta corporatiile au o vina. Dar nu in domeniul alimentar.
    Sunt atatea alte domenii in care nu ne apara nimeni si ei incaseaza fara facturi tot profitul.

  3. E ceva dubios aici, cu campania asta impotriva tuturor corporatiilor. Nu stiu ce sa zic, primele idei care imi vin in minte ar fi un sef care vrea sa se afirme sau o distragere a atentiei publicului

  4. Cand a facut ANPC un control la CFR, sau la la un spital de stat, sau Tarom, etc, la o institiutie de stat???
    Cum, NICIODATA?!
    Pai nu ii deranjeaza nimeni pe melcii de la CFR sau tarom care intarzie cu saptamanile? Sau paturile mucegaite pline de microbi, mancare infecta, infectiile intraspitalicesti, din spitalele de stat nu ii intereseaza? Dar corb la corb nu isi scoate ochii…

    • Tu esti singurul care are impresia ca uleiul auto trebuie sa fie conform. Sau alte consumabile auto.
      Odata au interzis un lichid spalare geam de iarna… orbea sau ceva…
      Mai nasol e ca la revizie aia in serviceurile auto iti pun ce vor in masina iar apoi anuleaza factura pe care o emit. Cine sa-i controleze – la stat?

  5. Eu nu pot decat sa rad de trogloditii de romani care stau la coada sa manance supe Knorr din plic la Ikea. Adica o faina cu ceva aroma de ciuperci. Si le place, frate!😄😄😄😄
    Apoi baga si niste hotdogi de 1 leu, care contin practic tot…….. ati ghicit, 99% faina si amidon.
    Lasati, oameni buni, taranul roman sa bage la matz ce stie el. Insectele sdin vitrina sunt oricum singura proteina din mancarea aia.
    Ca in Matrix, le dau astia o pasta prin tub romanilor si ei zic ca e bine🤪

  6. N-au curaj sclaveții din romanica să facă nimic. O să-l sune rapid ambasada suediei să-i dea o plăcuță de înmatriculare.

  7. Nu exista unitate în Ro ce poate respecta legea 100%….nu ne permitem fraților…e simplu.
    Nici pe cele mai de lux cruise ships nu e totul 100%,nici în 5 stele Michelin ….oriunde pot apărea probleme….

  8. Daca vrei sa schimbi ceva in bine la toata lumea…trebuie sa ii certi si pe cei mari nu doar pe cei mici…Ikea, Auchan, Dedeman etc Cat timp le permiti unora sa calce stramb… ei vor fi un exemplu negativ si pt altii si vor veni unii ca si DAX si vor spune..UITE …SI CEILALTI FAC LA FEL! DE CE NE AMENDATI?

  9. Una din cele mai mari probleme in tara aia(Romania)este că din păcate și ei și voi aveți dreptate.Nu prea s-ar găsi cineva să cearnă nisipul, pentru simplul fapt că cei în măsura, sa nu uitam ,că tot români sunt.Din o trupa de 10 inteligenți dar ticăloși și necivilizați,cum credeți că va fii liderul ales de ceilalți 9?