G4Media.ro

„Prorogarea” începerii școlii până pe 10 ianuarie 2022, a încheierii mediilor pe…

Foto: G4Media.ro

„Prorogarea” începerii școlii până pe 10 ianuarie 2022, a încheierii mediilor pe semestrul I și intrarea în grevă generală din aceeași dată – propunerile sindicatelor către profesori, după prorograrea creșterilor salariale de către Guvern

Angajații din sistemul de educație sunt întrebați, printr-un chestionar online pus în circulație de cele trei mari sindicate, FSLI, FSE și Alma Mater, dacă sunt de acord cu “prorogarea” cu o săptămână a începerii școlii, după vacanța de iarnă, cu “prorogarea” încheierii situației școlare pe semestrul I, și cu declanșarea grevei generale începând cu 10 ianuarie. În chestionar, angajații sunt avertizați că pe perioada grevei nu primesc salariu, relatează Edupedu.ro.

Cele 3 federații sindicale din educație derulează în unitățile de învățământ un referendum prin care angajații sunt invitați să decidă dacă intră în grevă generală, dacă Guvernul nu va acorda majorările salariale prevăzute de lege, după cum a declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hăncescu. Ieri, organizațiile sindicale au organizat un miting prin care au cerut guvernului să respecte majorarea salarială prevăzută de lege.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Sursa foto: G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Școlile oricum se închid după vacanța aceasta.

  • nu chiar, trebuie intai sa dea iar spitalele pe afara si nici atunci nu e sigur ca vrea Campeanu

  • Nu prea cred sa vina valul 5 chiar asha repede. O fi omicronul asta extrem de contagios, dar tot are nevoie de o luna ca sa ajunga la tot poporul. Eu cred ca de undeva de pe 15 Ianuarie va incepe cresterea. Dupa aia, la 2-3 saptamani, ministrul Campeanu ne va spune cum nu e el de acord sa atenteze la educatia copiilor. Iar dupa inca 2-3 saptamani, cand vom ajunge la 40-50.000 de cazuri/zi, va baga copiii in vacanta pentru 2-3 saptamani.

 2. Sună bine!

 3. Știm toți că privatii oricum erau jecmaniti de ciumatii roșii, dar nici bujetarii si pensionarii care sunt votanți pesedezi pe banii privatilor nu sunt satisfăcuți că nu curge lapte si miere așa cum le prinseseră ciolacu si ceilalți lachei ai lui dragnea.

 4. De 32 de ani cadrele didactice sunt prea moi, reprezinta doar masa de manevra pentru niste lideri de sindicat care isi vad doar de interesele proprii. De aia profesorii nu au obtinut nimic in comparatie cu alte categorii profesionale.
  Au mai amenintat cu greva, dar au cedat repede cand au fost santajati cu „interesul copiilor”.
  Asa va fi si acum, nu vor obtine nimic important pentru ca vor renunta la proteste.