G4Media.ro

Proiectele de energie regenerabilă ar putea fi finanţate integral, conform modificărilor propuse…

Proiectele de energie regenerabilă ar putea fi finanţate integral, conform modificărilor propuse la legislaţia UE privind ajutorul de stat

Autoritatea de Reglementare a Concurenţei din Uniunea Europeană ia în considerare modificări în legislaţia privind ajutorul de stat, pentru a permite statelor membre UE să subvenţioneze până la 100% proiectele de energie regenerabilă, ca parte a obiectivelor de mediu ale blocului comunitar, a anunţat luni Comisia Europeană, transmite Reuters.

Executivul comunitar a informat că reglementările revizuite vor permite statelor membre UE introducerea de noi instrumente de sprijin, cum ar fi contractele pentru diferenţă (CfD) pentru producerea de energie electrică având emisii reduse de carbon.

Planul UE de redresare post-pandemie are la bază fondul ‘NextGenerationEU’ în valoare de cel mult 800 de miliarde de euro (în preţuri curente, respectiv 750 de miliarde de euro în preţuri constante din 2018) care va fi constituit din împrumuturi contractate de Comisia Europeană pe pieţele financiare.

Din acest fond, statele membre vor accesa granturi şi împrumuturi pentru reforme şi investiţii cuprinse în planurile naţionale de redresare şi rezilienţă (PNRR) ce trebuie să fie aprobate de Executivul comunitar şi să cuprindă în principal investiţii în tranziţia ecologică şi sectorul digital, pentru care trebuie alocate cel puţin 37% şi, respectiv, 20%, din sumele prevăzute în PNRR.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. O hotie!
    Daca aceea energie este ,,regenerabila’ de ce trebuie subventionata de catre stat ?
    U.E. se transforma pas cu pas, intr-un stat suprareglementat si comunistoid prin tot felul de subventii pe care vrea sa le adopte.

  2. Exact o porcarie, una noua, dupa aia cu certificatele verzi care a dat nastere la tot soiul de matrapazlicuri.

  3. FORTA vântului, razele solare , URANIUL, , cabinele , gazul natural , HIDROGENUL STOCAT in polimeri nu reprezintă viitorul ENERGETIC al sistemului solar. ALTERNATIVA energetica se poate realiza pentru .mii de ani . Vand proiectul care poate crea posibilitatea producerii curentului electric NON-STOP din surse REGENERABILE cu emisii zero , necesar pentru întreaga planetă precum și pentru planetele vizate a fi colonizate .

  4. Vorbiti despre producerea energiei cu emisii de CARBON reduse ? Vand proiect prin care se poate produce curent electric NON -STOP CU EMISII ZERO . . pentru întreaga planetă. Autoturismele își vor produce energia necesara deplasării.

  5. Da, da’ se face selecția „băieților deștepți” la UE, nu pe plan național! Adică descentralizare… prin centralizare. Centralizarea șpăgii…