G4Media.ro

Program restrâns pentru restaurante şi magazine şi restricţii de circulaţie în weekend…

Program restrâns pentru restaurante şi magazine şi restricţii de circulaţie în weekend la Lisabona în urma creşterii cazurilor de COVID-19

Autorităţile portugheze impun măsuri mai stricte împotriva epidemiei de COVID-19 în regiunea capitalei Lisabona, în încercarea de a ţine sub control o resurgenţă a numărului de infectări ce ameninţă sezonul vacanţelor de vară, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

‘Suntem într-o luptă contracronometru între progresia bolii şi procesul de vaccinare’, a declarat joi ministrul Mariana Vieira da Silva într-o conferinţă de presă, notând că Portugalia este încă ‘departe de liniile roşii, dar în creştere’.

Conform noilor dispoziţii, de vineri de la ora 15.00 şi până luni la 06.00, persoanele care vor să intre sau să iasă din regiunea Lisabonei trebuie să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ la coronavirus, fie PCR, fie antigenic (disponibil gratuit în farmaciile din capitală).

Restaurantele, cafenelele şi magazinele nealimentare din regiune se vor închide la ora 15.30 în weekend, iar supermarketurile şi magazinele alimentare la ora 19.00.

Măsurile, determinate de o resurgenţă a infectărilor mai ales în capitală şi în jurul ei, vor fi revizuite săptămânal, dar, cel mai probabil, vor rămâne în vigoare până când situaţia epidemiologică se va ameliora.

Joi, numărul de cazuri noi de infectare a fost de 1.556, cea mai mare creştere consemnată de la sfârşitul lunii februarie, când Portugalia se afla încă în lockdown.

În total, ţara iberică a înregistrat 869.879 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 17.079 de decese asociate.

Creşterea numărului de infectări survine la circa o lună de când Portugalia, cu o economie dependentă de turism, s-a deschis pentru vizitatori din Uniunea Europeană şi Marea Britanie.

Mai mult de jumătate dintre cazurile de la Lisabona sunt cu varianta Delta a coronavirusului, mai transmisibilă, identificată mai întâi în India, dar care se propagă cu repeziciune în Marea Britanie.

‘Cu toţii am dori să avem o dată de sfârşit pentru această situaţie, dar nu avem. Trebuie să reacţionăm din vreme. Varianta Delta are o prezenţă masivă aici’, a mai spus Vieira da Silva.

În paralel, Portugalia accelerează vaccinarea tinerilor de peste 18 ani, care se vor putea înscrie pentru imunizare începând din 4 iulie.

Până în prezent, Portugalia a vaccinat complet în jur de 30% din populaţie, care depăşeşte cu puţin 10 milioane de locuitori.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. portugalia,da,
    umbla pe sub radar,
    ori e de extrema stanga ori e de extrema dreapta!
    (ce mai face Bulgaria?!)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.