G4Media.ro

Profit.ro: Contractele a 40.000 de angajaţi din clinici şi spitale private, ca…

sursa foto: Pixabay.com

Profit.ro: Contractele a 40.000 de angajaţi din clinici şi spitale private, ca Regina Maria, MedLife, Sanador, Polisano, Monza, dar şi din spitale de stat, precum Elias sau Marius Nasta, suspendate

Companii private din domeniul medical, inclusiv clinici precum Regina Maria, MedLife, Synevo, Sante, Sanador sau Polisano, au suspendat unele contracte ale angajaţilor în această perioadă de criză, în care statul ajută mediul privat prin susţinerea de la buget a costurilor cu şomajul tehnic. Pe lângă companiile private, au suspendat contracte şi agenţii şi instituţii ale statului din domeniul sănătăţii, cum ar fi DGASPC Sector 4, Serviciul Public de Administrare Creşe Braşov sau Direcţia Creşe Iaşi, relatează Profit.ro.

Circa 8.500 de operatori de spitale şi clinici private, instituţii de stat din domeniul sănătăţii, cabinete medicale şi stomatologice, au suspendat în total contractele a circa 40.000 de angajaţi, reprezentând 10,5% din personalul total.

Conform Profit.ro, sunt şi cadre medicale printre aceste persoane, în condiţiile în care sistemul medical se confruntă cu o pandemie.

Aproximativ trei sferturi dintre contractele suspendate, 29.300, sunt cu trimitere în şomaj tehnic, alte 9.158 au fost suspendate cu acordul părţilor, iar restul – din motiv de forţă majoră sau alte cazuri prevăzute de lege.

Printre primii angajatori după numărul de contracte suspendate se află Centrul Medical Unirea (Regina Maria), MedLife, Synevo, Sante, Monza, Sanador, relevă date Profit.ro.

De asemenea, printre angajatorii din sănătate care au trimis oameni în şomaj tehnic sunt şi spitale de stat, precum Spitalul Universitar de Urgenţă Elias, cu 125 de contracte, cele mai multe persoane fiind trimise în şomaj tehnic. Spitale judeţene de urgenţă şi chiar Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” au trimis de asemenea personal în şomaj tehnic.

Citește articolul integral pe Profit.ro

Sursa Foto: Pixabay.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Si ăștia, ca și învățământul privat, numai după bani.

  • Drojderii se pot trata si pe CASS la privat, daca au contract de asigurare in sensul asta! Am incercat eu, si se deconteaza! Jur! SI pentru aceeasi asigurare, in privat chiar esti respectat si mai ales TRATAT!
   Sau se pot duce cu pensiile mamelor lor sa se interneze pe spaga la spitalul de stat! BIne, acolo s-ar putea sa se umple de Covid si Stafilococi, dar in socialism asa e, toata lumea sa fie infestata la fel!
   Hai sa traim si una mica inainte de plecare!

  • Vi se pare normal ca atunci cand oamenii mor pe capete ăștia privați să-și trimită doctorii în șomaj tehnic? Hai ca m-au umplut de respect și mă simt tratat. Să trăim!

  • Dar unde plecați?

 2. Buna ziua!În contextul pandemie trebuiau să fie coechipieri cu spitalele publice!!Pentru ca nu le sunt decontate serviciile(Cu toate că se putea da out în pandemie!!) prefera sa trimita șomeri în buget!!Lor le place doar cu gravide,inseminari,cardio…etc!Nu vor terapie intensivă și morgă să nu strice brandul!!!Dacă se întâmplă în clinicile lor îi trimiteau la spitalele publice,să fie înregistrați acolo!

 3. Vi se pare normal ca atunci cand oamenii mor le capete ăștia privați să-și trimită doctorii în șomaj tehnic? Hai ca m-au umplut de respect și mă simt tratat. Să trăim!