G4Media.ro

Profesorii vor fi obligați să aibă activități legate de prevenția și combaterea…

Kallos Zoltan / Foto: Facebook.com

Profesorii vor fi obligați să aibă activități legate de prevenția și combaterea consumului de droguri, în cadrul programului “Școala Altfel”, din acest an școlar, spune secretarul de stat în Ministerul Educației Kallós Zoltán

Școlile vor fi obligate să abordeze teme legate de prevenția și combaterea consumului de droguri în cadrul programului Școala Altfel din acest an școlar, potrivit secretarului de stat din Ministerul Educației, Kallós Zoltán. În cadrul unei dezbateri organizate miercuri, 13 septembrie, la Parlament, privind lansarea campaniei naționale “Familia-partener în lupta împotriva drogurilor”, Zoltán a spus că școlile vor avea o anumită libertate în a-și planifica activitățile, dar trebuie obligatoriu să cuprindă teme cu privire la prevenirea și combaterea consumurilor de droguri. Nu s-a stabilit încă la care clase se vor face aceste activități, potrivit Edupedu.ro.

  • De precizat este că pe 8 septembrie a fost pus în dezbatere proiectul de metodologie privind “Școala Altfel” care prevede că programul se desfășoară obligatoriu în școli și licee, dar nu precizează nimic legat de prevenția și activități legate de combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Kallós Zoltán a spus în cadrul lansării campaniei naționale “Familia-partener în lupta împotriva drogurilor”, la Parlament, că din acest an școlar în cadrul programului Altfel vor fi obligatorii aceste teme care vor trebui abordate la nivelul fiecărei unități de învățământ”. El făcea referire la teme precum prevenția și combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor.

“Printre prioritățile Ministerul Educației, sunt printre altele, prioritizarea activităților de prevenire și reducere a actelor de violență, respectiv a consumului de substanțe psihoactive în cadrul Școala Altfel. Vreau să vă spun că începând cu acest an școlar în cadrul programului Altfel vor fi obligatorii aceste teme care vor trebui abordate la nivelul fiecărei unități de învățământ”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...