G4Media.ro

Profesorii care refuză să predea online intră în comisia de disciplină și…

Foto: Pexels.com

Profesorii care refuză să predea online intră în comisia de disciplină și riscă desfacerea contractului de muncă, avertizează Inspectoratul Școlar București

Pentru prima dată de la debutul pandemiei, Inspectoratul Școlar București amenință cu desfacerea contractului de muncă cadrele didactice care refuză să predea online, scrie EuropaFM.ro

Inspectorii încep controalele pentru a vedea dacă învățătorii și profesorii folosesc platformele educaționale puse la dispoziție gratuit de Google și Microsoft, scrie publicația citată.

Roxana Cercel, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București: „Se vor supune toate situațiile acestea spre analiză și se vor aplica măsurile legale. Se poate ajunge până la comisia de disciplină, și în urma analizei situației și motivelor pentru care acești profesori refuză să continue învățarea de acasă, se poate ajunge la sancțiuni drastice”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

  1. Poate le e frica de virusii informatici.
    Si un psiholog ar putea ajuta.

    Apropo, cei din alte institutii ale statului: cat la suta se lucreaza remote? Ca daca la birou nu faceau mai nimic, de acasa… nu-i stie nimeni.
    Macar le-a actualizat cineva contractul de munca cu noile prevederi de #remote??

    • Daca tu nu esti ITist eu imi dau demisia din functia de pareorolog g4media.
      Cei din institutiile statului oare nu sunt si medicii? Vreo o operatie remote? Sau poate vrei sa lucreze remote si contructorul ce iti face tie casa.

    • printre medici, unii lucreaza o saptamana da – una nu

  2. Bai baieti dar gandit-ati sa le faceti un training scurt profesorilor?
    Cum se foloseste ZOOM, Google meets sau Teams? Si fara mistouri de ITist complexat, e normal ca ei sa nu fie foarte familiari cu aplicatiile astea si de aici si refuzul.

    Eu stiu un profesor care se simte stanjenit ca nu stie cum sa foloseasca eficient Zoom (eficient -> cum sa ii dea afara pe derbedeii care intra in lectii cu nume false gen Piturca)

    • Puishor, eu am avut webinar gratuit pentru folosirea platformelor si nu au intrat decat 20 de profi. iar 12 au iesit dupa ce le-am spus ca nu le dau adeverinte de participare.

    • Dar noua celorlalti, non bugetari, carora ni s-au impus acele tehnologii fara nici un training, noi ce sa mai zicem? Noi am acceptat, pt ca trebuie sa ne castigam painea.
      Dat-ul afara de la ore nu mai era permis demult. Daca la lectia pe zoom intra alti oameni decat cei din clasa, ar trebui sa ii dea afara fara discutii. Nu e greu de stabilit reguli.
      Pentru cei care se simt „stanjeniti” de munca online, exista meserii offline pe care le pot practica cu succes: infirmiera la spital suport Covid, maturator, casier la Kaufland/MegaImage, acel contructor care iti face casa.

  3. Frate valvă, cata dreptate ai! Nu-s bai nene „familiari”(by the way, e „familiarizati”)! Lor le place cu abacu’ si cu creionu’ cu sfoara. Da’ noroc ca existati tu, norisorul si preacuviosu’ (cum v-oti fi nimerit toti pe aceeasi pagina?) sa le dati sfaturi! Cu zum, cu miţ, cu tims, chestii d’astea de le foloseste NASA la misiuni spatiale. Daca-l luati si pe geo dumă asta de mai sus/jos, privat incercat, o puneti de-un cvartet de sfatuitori IT mai tari ca „mușchetarii”. N-or sa poata sa va multumeasca-n veci! Da’ poate va lasa un mesaj pe gugăl vois.