G4Media.ro

Producătorii vaccinului rusesc îl acuză pe comisarul european pentru piaţa internă de…

Producătorii vaccinului rusesc îl acuză pe comisarul european pentru piaţa internă de „partizanat” / Reacția, după ce Thierry Breton a spus că europenii „nu vor avea absolut nevoie de Sputnik V”

Producătorii vaccinului rusesc împotriva COVID-19 l-au acuzat luni pe comisarul european pentru piaţa internă Thierry Breton de „partizanat”, după ce acesta a afirmat că Uniunea Europeană „nu are nevoie” de Sputnik V şi a apreciat că, dimpotrivă, Moscova va avea nevoie de ajutor european, relatează France Presse, citată de Agerpres.

Într-un interviu la canalul francez TF1 duminică, Thierry Breton, responsabil de aspectele industriale ale fabricării vaccinurilor împotriva COVID-19 în UE, a asigurat că europenii „nu vor avea absolut nevoie de Sputnik V”, dat fiind faptul că alte produse au fost omologate.

„Sputnik V este un vaccin în completare, avem 350 de milioane de doze”, a declarat comisarul european pentru piaţa internă, adăugând că „ruşii întâmpină dificultăţi în fabricarea acestuia şi (că) va trebui fără îndoială să-i ajutăm”.

„Dacă trebuie să le oferim una sau două fabrici pentru a-l produce, de ce nu, dar deocamdată prioritatea este pentru europeni, ne vom ocupa de asta în al doilea semestru”, a spus el.

Producătorii Sputnik V au denunţat luni pe Twitter „un comentariu partizan” împotriva unui „vaccin sigur şi eficient”, a cărui cerere de omologare este examinată în prezent de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA).

„Partizanatele duc la eşecuri. Iar eşecurile lui Breton sunt clare pentru multe persoane din UE”, se menţionează în postarea producătorilor Sputnik V pe contul lor oficial de Twitter.

Campania de vaccinare din UE a suferit numeroase probleme, în special din cauza întârzierilor în livrări.

Primit iniţial cu scepticism în străinătate când a fost anunţat în vară, siguranţa Sputnik V a fost validată în februarie de revista ştiinţifică The Lancet.

Dar UE a criticat Moscova pentru diplomaţia sa în privinţa vaccinului, acuzând-o de „propagandă” pentru a câştiga influenţă pe scena internaţională cu livrări de vaccinuri totuşi foarte limitate.

Rusia încearcă să-şi înmulţească acordurile de producţie a vaccinului în străinătate mai degrabă decât să-l exporte, rezervându-şi capacităţile reduse aprovizionării populaţiei ruse cu ser împotriva COVID-19.

Moscova a semnat în ultimele zile două acorduri pentru producerea a 400 de milioane de doze în India, printre alte contracte, aminteşte AFP.

Sursa foto: Thierry Breton / Twitter

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Dar rusii cumpara vaccinuri occidentale?

  2. din partea mea, rusii isi pot baga vaccinul in koor. europa nu are nevoie de el si de toata propaganda care vine impreuna cu acest vaccin. cand inchei contracte nu te uiti doar la pretul cel mai mic, ci si la eficienta, efecte colaterale si alte asemenea lucruri care vin la pachet. doar din acest motiv si as refuza vaccinul rusesc, chiar daca ar fi cel mai bun din lume – dar nu e, 70% dintre medicii rusi refuza vaccinarea cu sputnik.