G4Media.ro

Procurorul general, prima reacție la proiectele de OUG de modificare a Codurilor…

Procurorul general, prima reacție la proiectele de OUG de modificare a Codurilor penale: Se îndepărtează de decizia Curții Constituționale

Procurorul general, Augustin Lazăr, a criticat marți proiectele de ordonanțe de urgență privind modificarea Codurilor penale, despre care a spus că nu respectă decizia Curții Constituționale, care a respins cea mai mare parte a modificărilor aduse de PSD-ALDE-UDMR celor două acte normative.

”Am primit și noi acest proiect (de ordonanță de urgență – n. red.), care este supus analizei unui grup de profesioniști din Ministerul Public și la prima vedere am putea spune că, din păcate, nu sunt întrunite condițiile urgenței pentru a avea o ordonanță de urgență. Nu avem nevoie să ne grăbim cu o asemenea dispoziții și, de asemenea, sunt suspecte de neconstituționalitate unele dintre dispozițiile care sunt prevăzute acolo în legătură cu contestația în anulare. Pare că se îndepărtează de dispozițiile deciziei Curții Constituționale”, a declarat Augustin Lazăr.

Ministerul Justiției are în lucru un proiect de OUG care introduce posibilitate ca cei condamnați de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte înainte de noiembrie 2018 (completuri a căror compunere a fost declarată nelegală de CCR) să poată face contestație în anulare – chiar dacă au ieșit din termenul legal de 30 de zile de depunere a contestației, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Proiectul a fost deja trimis de Ministerul Justiției pe circuitul de avizare (detalii aici).

De asemenea, Ministerul Justiției a trimis spre avizare la CSM un proiect de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, care modifică zeci de articole din cele două acte normative (detalii aici).

Proiectul conține cel puțin o prevedere care l-ar ajuta pe Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive, aflate în faza apelului la Înalta Curte după condamnarea de 3 ani și jumătate la dosarul pe fond, au explicat pentru G4Media.ro surse judiciare (detalii aici).

Foto: Inquam Photos / George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Eh…cum n-avem nevoie să ne grăbim ? Ba avem, că doar musai să scape penalii Drajnea, Vâlcov și încă vreo câteva zeci sau sute de bandiți psd.
    Iată „urgența” !!