G4Media.ro

Procurorul general din New York anunţă că a deschis proces pentru a…

Procurorul general din New York anunţă că a deschis proces pentru a cere desfiinţarea puternicei Asociaţii Naţionale a Armelor din SUA, pe care o acuză de fraudă fiscală

Procurorul general din New York, Letitia James, anunţă că deschis proces pentru a solicita desfiinţarea puternicei Asociaţii Naţionale a Armelor (NRA) din SUA, pe care o acuză de fraudă fiscală, potrivit BBC.

Letitia James arată că de fondurile NRA au beneficiat mai mulţi lideri ai asociaţiei, printre care şi preşedintele Wayne LaPierre, bani folosiţi în scop personal. 

„Pentru aceşti ani de nereguli financiare suntem hotărâţi să cerem dizolvarea completă a NRA”, a spus procurorul.

Letitia James a mai explicat că cei patru acuzaţi – LaPierre, Wilson Phillips, Joshua Powell şi John Frazer – „au instituit o cultură a autocontrolului, un management defectuos şi neglijent al NRA care este ilegal, opresiv şi fraudulos”.

Procurorul a menționat mai multe acuzaţii împotriva acestora, dar în mod special l-a acuzat pe LaPierre – care s-a aflat mult timp la conducerea acestei Asociații, una dintre cele mai puternice structuri care militează pentru deținetea armelor.

Conform acuzațiilor formulate de procuror, LaPierre ar fi fost în Bahamas de mai mult de opt ori cu un avion privat, folosind fonduri destinate NRA, care se ridică la 500.000 de dolari.

„Corupţia din NRA este atât de extinsă, încât desfiinţarea ei este necesară”, a completat procurorul. Totodată, James  (susținută de demcrați) a ținut să respingă speculațiile apărute în spațiul public, cum că demersul său ar fi fost influenţat politic, ştiindu-se faptul că NRA este apropiată de Partidul Republican.

„Am urmărit faptele şi legea. Am ajuns la concluzia că, din păcate, NRA funcţiona ca o puşculiţă pentru interesele personale ale acuzaţilor”, a declarat ea.

Sursa Fotor: GettyImages

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Încă un bullshit comunist…

    • Inca un fascist inarmat…

    • de ce tre’ sa fie doar extreme băeți?

      opinie (proprie) un pic echilibrata: democratii incearca acu’ marea cu sarea doar doar capata capital de imagine (si ceva judecatori de partea lor) insa nu asa se rezolva problemele cu una dintre cele mai mari asociatii de lobby din .us… ar trebui sa-i combata exact pe legislatiile locale care permit cumpararea de arme de asalt fara verificari complexe…

  2. inca un democacat in actiune…trump ftw!

  3. Ce va fxxxx grija de US in timp ce Ro se scalda in mizerie si coruptie. ‘Telectualilor