G4Media.ro

Procurorul General, Augustin Lazăr: Am aflat abia după o săptămână de suspans…

Procurorul General, Augustin Lazăr: Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanța de clasare nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul / Ministrul justiției exploatează o eroare de grefă

Procurorul General, Augustin Lazăr, a reacționat miercuri seară la acuzația adusă de ministrul Justiției, Tudorel Toader, conform căreia el ar fi semnat o ordonanță de clasare a unui dosar penal care îl viza pe Klaus Iohannis, ministrul neaducând însă nicio probă în sprijinul acuzației.

Lazăr îl acuză pe Toader de distorsionarea adevărului și arată că ordonanța respectivă a fost emisă de Cristian Lazăr.

Comunicatul integral al Parchetului general: 

Am aflat abia după o săptămână de suspans că ordonanța de clasare invocată de ministrul justiției nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, astfel cum acesta a lăsat să se înțeleagă, enumerând-o ca motiv de revocare.

Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului.

Ministrul justiției exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Această ordonanță de disjungere cu privire la alte persoane a ajuns prin declinarea competenței la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar pe care l-am repartizat, spre soluționare, unui procuror.

Copiile mai multor lucrări au fost introduse într-un plic și depuse împreună cu proiectul de management la Ministerul Justiției, unde eroarea a fost observată și înlăturată. Proiectul a fost publicat pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii în perioada 4 – 21 aprilie 2016, fiind pus în dezbatere publică, perioadă în care s-au efectuat verificări asupra candidatului, așa cum s-a dispus prin Hotărârea Secției pentru Procurori nr. 235 din 4 aprilie 2016.

Printr-o adresă emisă, Consiliul Superior al Magistraturii ne-a comunicat că această ordonanță de clasare, aparținând altui procuror, nu s-a aflat în dosarul de candidatură. De altfel, documentul care poartă numele altui procuror nu poate fi utilizat pentru verificarea raționamentului juridic al candidatului.

Referitor la evaluarea mea profesională pentru perioada 2011 – 2013, din consultarea actelor aflate la lucrarea în cauză, a rezultat că evaluarea a vizat activitatea pe care am desfășurat-o în calitate de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2011 – 31.12.2012 şi de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, pentru perioada 1.01.2012 – 31.12.2013, când aveam calitatea de membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Potrivit disp. art. 25 alin. 6 din Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007, cu modificările şi completările intrate în vigoare până la data de 31.12.2015, procurorul general este membru de drept al comisiei de evaluare constituită la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind activitatea profesională a procurorilor ce fac parte din comisiile de evaluare de la nivelul parchetelor de pe lângă curțile de apel.

Dată fiind situaţia de incompatibilitate în care m-am aflat cu ocazia efectuării evaluării pentru activitatea profesională desfăşurată în perioada 2011 – 2013 când aveam calitatea de membru de drept al comisiei de evaluare de la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia potrivit disp. art. 25 alin. 1 lit. b din Regulamentul privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676 din 4 octombrie 2007, cu modificările şi completările intrate în vigoare până la data de 31.12.2015, raportul de evaluare pentru perioada 2011 – 2013 a fost întocmit de ceilalţi doi membri ai comisiei de evaluare menţionate în art. 25 alin. 6 din regulamentul amintit precum şi de membrul supleant al aceleiaşi comisii.

Cu ocazia avizării propunerii ministrului justiției de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a analizat propunerea formulată, referatul Direcției de resurse umane și organizare, declarațiile depuse, proiectul privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de procuror general, CV-ul, 12 lucrări relevante întocmite în desfășurarea activității, constatând că îndeplinesc condițiile de vechime, că nu am fost sancționat disciplinar în ultimii 3 ani de activitate iar la ultima evaluare a activității profesionale am fost apreciat cu calificativul „foarte bine”.

De asemenea, așa cum rezultă din Hotărârea Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 258 din 21 aprilie 2016, s-a constatat că au fost parcurse toate etapele prevăzute de Regulamentul privind transferul și detașarea judecătorilor și procurorilor, delegarea judecătorilor, numirea judecătorilor și procurorilor în alte funcții de conducere, precum și numirea judecătorilor în funcția de procuror și a procurorilor în funcția de judecător aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 193/2006 cu modificările și completările ulterioare.

Citește și: Cum a ajuns ordonanța de clasare a lui Iohannis în dosarul de candidatură al procurorului general Augustin Lazăr, deși ea a fost semnată de un alt procuror – Cristian Lazăr

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Bine lazar m ai convins…dar oricum esti pa..!!!!

  • @Morjan,
   Ii faci tu rost de bilete la Amara? Apropo, d.p.d.v. geriatric e asa de buna cum se spune?

  • Deci recunosti ca Toader nu are dovezi, dar tot il vrei pe A. Lazar dat afara.

   Pe voi, comunistii, nu va intereseaza adevarul.

  • Si tu esti murdar la gura de penibil, dar oricum nu te opresti din lins, sclavule!

  • @Uadafac
   Morjan e mândru dacă-i zici sclav; ar fi un progres pentru el. Morjan e de fapt Aleksandr Makhalovici Morjanski, copil al Birrussei Dakhalova, o putoare ținută pe votcă de gardienii NKVD ai complexului Kolyma, cu Magomed Ashtanovici Morjanski, caporal NKVD de origine udmurtă , transferat disciplinar la Kolyma în urma unei beții care s-a lăsat cu înjunghierea unui civil. Ambii lui părinți si-au înecat durerea sarcinii lui Morjan in votcă cu mult alcool metilic, la care ambii erau imuni în urma consumului excesiv. Micuțul Aleksandr / actualul Morjan în schimb nu era imun, ceea ce explică atât nivelul redus de inteligență cât și propensiunea lui spre scatofagie, singurul aliment – in afară de samagon – pe care îl avea la dispoziție în copilărie fiind balega uscată de cămilă bactriana.

 2. Ultima saptamana l-a uzat pe Toader cat nu au reusit sa-l uzeze in toata activitatea sa profesorala toti studentii ce i s-au perindat prin fata !

  PS. Dar si pe Dragnea !

  PPS. Augustin insa rezista ! 😉

 3. La noi practica ”erori” de grefa voite.

 4. mda, nu a semnat-o el, dar era la el in dosar. deci cineva a pus-o acolo, nu? la sugestia lui, probabil.

 5. Pe surse: carnetul PCR al lui Lazar este la grefa PG.

 6. Haide ți să gândim practic . Ai o funcție de conducere , conduci oameni îți consuma timp , vine un concurs , crede cineva de aici , că Lazar a pus cu manuta lui documentele alea la dosar ??? Binenteles că nuuuu , de aceea s-au născut secretarele sau subordonații , sa facă treburile astea mărunte . Io unu sincer nu cred că și a făcut el dosaru așa că cred că e o eroare umană până la urmă . Din graba vezi numele și zici da e documentul lui Gheorghe și pe orma îți dai seama că sunt o grămadă de Gheorghe . Nu știu ce treabă are dosaru de candidat la un concurs cu ,,ievaluarea ” făcută pe domeniu respectiv ptr un angajat . Io știu că evaluare se face pe ce ai făcut în perioada când ai activat la locul de munca . Nu de când te a născut Maica ta ești evaluat , bine decât dacă nu ai găsit nimic incriminatoriu și vrei neapărat să l bagi in căcat . Sunt tactici vechii de securiști bătrânii. Daca nu te are pe tine la mana , o ia pe mata pe factura pe fracturi până găsesc ei ceva așa face și Tudorică ( bubosul).

  • Se pare ca iei o parte din detalii si pe baza lor tragi niste concluzi, care iti convin. Doar ca, ‘secretara’ care a gresit, a avut access la o solutie de clasare, din alta institutie, caci se stie ca oricine poate lua ce vrea. Pe langa asta, domnul Lazar si-a adus brusc aminte ca e o greseala de grefa, ministrul Raluca Pruna, nu si-a adus aminte de ‘problema’ de la dosar, si chiar daca ar fi fost asa, ‘care ar fi fost problema’ ? Suntem extrem de exigenti cand e vorba de cei pe care nu ii agream, in schimb extrem de intelegatori cu cei agreati. Te gandesti ca la un simplu dosar se intampla greseli din astea, atunci la un dosar cu incarcatura, gen Colectiv care de 3 ani, lancezeste sub autoritatea lui Lazar, ce s-ar putea intampla ? Raspunsul il dai singur

 7. De fapt Toader a vrut să împuște doi iepuri în același timp. L-a atacat atât pe procurorul general cât și pe președintele țării. Acest lucru se trece cu vederea mai ales că atacul la președinte convenea multor „comentatori” inclusiv d/lui Tapalagă. Este curios atacul multor ziariști ( de cele mai multe ori fără profesionalism) la președintele țării. Din păcate fac jocul PSD. Mă îndoiesc că d. Cioloș sau altcineva va putea să câștige președenția .

  • Sa nu uitam ca pt prostime, legaturile astea facute in cel mai fortat mod cu putinta, constituie dovezi irefutabile ale exostantei statului paralel.
   Daca tot a fost prins in offside TT, macar sa mai puna niste jar pe foc.

 8. Nu poti avea nici un fel dialog cu un idiot rau-intentionat !! Azi a spus ca da lamuriri la un post de televiziune ! Si crede ca o sa ma uit in latrine dupa elucubratiile serpilianului ?
  De la Fonta incoace coruptii , borfasii s-au grupat masiv in latrine desi sunt guvernanti, platesc din banii nostrii , nu stiu de ce , ce sume vor cei de la TVR si ei se duc doar in latrine sa se faca ca comunica cu tonomatele de acolo !!
  Tot ce e legat de guvernare ar fi avut obligatia sa comenteze doar pe TVR (ca de aia au statut privilegiat si exista) iar in latrine puteau spune amintiri din copilarie, orice altceva ….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.