G4Media.ro

Procurorul Bogdan Pârlog, undă verde de la plenul CSM pentru a candida…

Procurorul Bogdan Pârlog, undă verde de la plenul CSM pentru a candida la șefia Secției Speciale

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii îi permite procurorului militar, Bogdan Pîrlog, să candideze la șefia Secției Speciale, admițând contestația formulată de acesta. Comisia de selecție i-a respins inițial candidatura, pe motiv că nu ar îndeplini condiția de vechime, de cel puțin 18 ani în magistratură. Contactat de G4Media.ro, procurorul Bogdan Pîrlog a precizat că va participa la interviu.

Bogdan Pîrlog și-a depus candidatura pentru șefia Secției Speciale de Investigare a Magistraților, la sfârșitul lunii mai. El a început dosarul împotriva jandarmilor pentru violențele din 10 august. Primul obiectiv din proiectul depus pentru șefia SIIJ este sistarea imediată a activității secției conduse acum de Gheorghe Stan și Adina Florea.

În proiectul său, procurorul Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție încalcă  „art.131 alin. (1), art.11 alin.(1), art.148 alin.(2) din Constituție” și citează în acest sens rapoartele MCV, GRECO și Consiliului Europei.

Iată principalele obiective ale lui Pârlog:

a. Sistarea imediată a activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
b. Sistarea imediată a activității procurorilor din cadrul secției ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
c. Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
d. Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
e. Sesizarea unităților de parchet competente a efectua urmărirea penală față de procurorii din cadrul secției, care au comis infracțiuni în activitatea desfășurată în cadrul secției (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)

Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Respect, d-le Procuror! Va multumesc pentru ca existati!

  • degeaba. nu va lua. are grija savonea de asta. doar nazista si proasta aia de florea trebuie sa fie sefa. o repetenta la drept. altfel nu se pot explica gafele ei.

  • De acord cu Andrei, din pacate. CCR se tine tare si nu vor sa cedeze. Mai sunt putine institutii cat de cat libere, iar scopul PSD este sa le puna cu botul pe labe. Daca vine vreun erou sa le strice planurile, direct la comisia de disciplina cu acel rebel care se opune vointei poporului si partidului mult prea iubit.

   Mentalitate PCRista.

   Pe de alta parte, daca va castiga, ar fi inca o victorie a Justitiei si ne-ar mai da o scanteie de speranta.

 2. Îi tinem pumnii, chiar dacă nu va avea succes, va deranja GIO Savonea

 3. Succes. In speranat ca Sefa CSM , doreste liniste si sa-si demonstreze buna credinta , nu numai in lozinci, atunci , acest curajos procuror ar trebui sa castige postul ptr, care concureaza .

 4. Nu va bucurați degeaba, deși omul este absolut merituos!
  Ministerul Justiției este, totuși, la psd. Iar Curtea Constituțională așijderea. Colac peste pupăză, la șefia SIIJ candidează și Adina florea, al cărei trecut amant tocmai ce și-a primit firmanul pentru C.C.

 5. Interesant.
  Un procuror candideaza pt sefia unei institutii, iar programul sau consta in desfiintarea institutiei respective.
  Numai in Romania e posibil asa ceva.

 6. Proiectul lui Parlog:
  „a. Sistarea imediată a activității Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.”

  Lasand la o partea abjectia pe care o reprezinta acest „SS-Gestapo”, pana acum nicio instanta nu s-a pronuntat (intr-un cadru legal) ca SS-Gestapo ar fi constituita nelegal. Colac peste pupaza, sectia respectiva mai are si binecuvantare de functionare de la mafia CCR.
  Ceea ce sustin Curtea Europeana, Greco, Venetia, MCV sunt doar atentionari, doleante si critici. Dar fara nicio putere legala in jungla legislativa a Romaniei.
  In acest context, oare cum isi imagineaza Parlog ca, daca va fi ales sef, va desfiinta de unul singur aceasta institutie?
  Pune lacatul pe pravalie si gata povestea?
  Greu de crezut.
  In 24h il zboara borfasii din functie pt neindeplinirea sarcinilor de serviciu si ii mai deschid si dosar penal pt actiuni impotriva „statului de drept”. Iar ancheta o va conduce insasi nemernica Florea.

  Chiar ca nu prea inteleg strategia lui Parlog.