G4Media.ro

Procesul atentatelor teroriste din Paris de la 13 noiembrie 2015: Ministrul francez…

Sursa foto: Twitter/ Préfecture de Police

Procesul atentatelor teroriste din Paris de la 13 noiembrie 2015: Ministrul francez de Interne cere forțelor de ordine „vigilenţă totală” privind ameninţarea teroristă pe timpul procesului

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, le-a cerut forțelor de ordine să aibă „un nivel mare de vigilență”, mai ales în zonele considerate sensibile, în timpul procesului atentatelor teroriste de la 13 noiembrie 2015, care va începe miercuri, potrivit unor surse din anturajul ministrului, citate de AFP.

În această telegramă – trimisă luni prefecţilor secțiilor de poliţie din Paris şi Bouches-du-Rhône, dar şi prefecţilor zonelor de apărare ale metropolei şi de peste mări – ministrul de Interne cere „vigilenţă colectivă (…) totală, atât cu privire la ameninţarea (teroristă) endogenă, cât şi exogenă”.

El aminteşte că procesul atentatelor din ianuarie 2015, anul trecut, a reprezentat ocazia unei „succesiuni de atacuri pe teritoriul naţional” – vizând fostul sediu al redacției Charlie Hebdo, decapitarea profesorului Samuel Paty la mijlocul lui octombrie -, după ce săptămânalul satiric a republicat caricaturile profetului Mahomed.

Astfel, ministrul de interne a ordonat autorităților să mențină „un nivel înalt de vigilenţă, mai ales în preajma lăcaşurilor de cult, instituţiilor de învăţământ, marilor adunări, într-un context al revenirii la normal, şi (în preajma) locurilor unde s-au produs atentate în trecut”.

„Mobilizaţi, în consecinţă, forţele de securitate internă, în vederea unei prezenţe vizibile şi descurajatoare”, ordonă Gérald Darmanin.

Procesul atentatelor jihadiste de la 13 noiembrie – cele mai sângeroase comise pe teritoriul Franței – se deschide miercuri, pe o perioadă de nouă luni, la Curtea Specială cu Juraţi de la Paris.

În total, 20 de acuzaţi sunt inculpaţi – inclusiv Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al comandourilor care au ucis 130 de oameni şi au rănit alte câteva sute la Stade de France, pe terase de bistrouri pariziene şi în sala de concert Bataclan.

Sursa foto: Twitter/ Préfecture de Police

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Au scos ghilotina din pivniță? Orice altceva e inutil.