G4Media.ro

Procent de ocupare a camerelor de 90%, până acum, în Poiana Brașov…

Sursa Foto: Facebook/ Poiana Brasov

Procent de ocupare a camerelor de 90%, până acum, în Poiana Brașov / Hotelierii aşteaptă ridicarea restricţiilor pentru organizarea de evenimente

Sezonul de iarnă a adus în Poiana Braşov, un procent de ocupare a camerelor de 90%, însă acum se așteaptă la pierderi, în situația în care nu se vor ridica restricțiile impuse în contextul pandemiei, relatează Agerpres.

„Orice restricţii ne afectează şi toate se reflectă în gradul de ocupare. E drept, pe linie hotelieră nu au existat restricţii, dar au existat pe gradul de ocupare în restaurante sau referitoare la spa-uri. Toate acestea au afectat activitatea. Pe de altă parte, mai e şi certificatul verde, care, la rândul său afectează venirea unor turişti. Am avut un sezon de iarnă cu un grad de ocupare destul de ridicat, însă urmează o primăvară în care, dacă vom fi privaţi de evenimente, fie ele corporatiste ori private, care menţineau activitatea până la începutul sezonului de vară – în iunie-iulie…Aşadar ridicarea restricţiilor este extrem de importantă pentru menţinerea activităţii. Pierderile au fost drastice – aceste activităţi reprezentau 90% din extrasezon şi, mai mult, a lipsit şi incoming-ul pentru că lumea s-a ferit să mai circule şi nici nu a avut dreptul să o facă”, a a spus Roxana Cojocea pentru Agerpres.

Dincolo de lipsa evenimentelor, marile hoteluri din Poiană s-au confruntat, în pandemie, cu o serie de provocări – de la eforturile de a menţine în România personalul străin – în staţiunea braşoveană lucrând, în prezent, câteva sute de străini – şi până la neglijenţa turiştilor în ce priveşte portul măştii de protecţie.

Sursa Foto: Facebook / Poiana Brasov

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Cine alege trenul pana la Brasov si Poiana are de unde alege. Din Bucuresti si restul tarii sunt trenuri spre municipiul Brasov. De la gara sunt autobuze spre Poiana.

 2. E foarte bine ca asteapta cuminti si slugarnici ridicarea restrictiilor. Sa nu cumva sa comenteze ceva…

 3. Iar nesimtirea a afectat in special turistii!

  Cum se vede in imagine, teleschiul pt copii din partea dreapta nu a functionat nici macar o secunda tot sezonul.
  Scolile de schi urcau copiii pe jos.

  Hotelierii vor 100% mancatori de sarmale in Poiana. Partiile de schi ii incurca (temporar) la constructia de noi hoteluri.

 4. Ăia de protesteaza pentru un salariu decent oare au copii care schiaza in timp ce ei merg, poate, la golf?

  • „Bravo”, le-ai zis-o tu…..
   Din clasicul si nemuritorul ” sa moara si capra vecinului” ai scos „cugetarea”,corect?

  • Ai mentalitatea potrivita pentru Coreea de nord.
   Acolo au toti salariul perfect si nu schiaza nimeni. Hai pa!