G4Media.ro

Pro România vrea să convingă UDMR să nu voteze bugetul trimis de…

Pro România vrea să convingă UDMR să nu voteze bugetul trimis de Guvern în Parlament

Pro România, partidul condus de Victor Ponta, vrea să convingă UDMR să nu voteze bugetul trimis de Guvern în Parlament, pentru că este nerealist, nu are nicio legătură cu investiţiile și este construit pentru a şantaja primarii în an electoral.

„Este timpul, stimaţi colegi, să vă delimitaţi de PSD şi de ALDE, de Dragnea şi de Tăriceanu. Nici românii şi nici maghiarii din România nu o duc bine sub această guvernare mincinoasă. Aveţi curajul să solicitaţi un buget corect pentru dezvoltarea deopotrivă a zonelor cu cetăţeni de etnie maghiară şi a celorlalte zone. Altfel veţi fi bănuiţi chiar de votanţii dumneavoastră că aţi negociat alte avantaje obscure, pentru alte interese decât interesul cetăţeanului în schimbul susţinerii bugetului propus de coaliţie“, este îndemnul adresat de Pro România într-o scrisoare deschisă către liderii UDMR.

Liderii Uniunii sunt avertizați că, dacă acest buget este aprobat de Parlament în forma actuală, întreaga ţară o să ştie că a fost aprobat numai cu votul UDMR, inclusiv comunitatea maghiară.

În scrisoare se mai arată că, la acest moment, coaliţia PSD-ALDE a pierdut majoritatea în Camera Deputaţilor datorită parlamentarilor care au părăsit cele două partide.

„În acelaşi timp, vă cerem să vă delimitaţi în mod public de coaliţia PSD-ALDE şi de Guvernul pe care această coaliţie l-a impus. În cadrul Uniunii sunt oameni cu foarte multă experienţă, unii dintre ei fiind de aproape 30 de ani în prima linie a scenei politice. Ei pot confirma că nu a existat niciodată un guvern atât de slab pregătit şi miniştri care să nu aibă nici cea mai mică legătură cu domeniile pe care le conduc. Mitul specialiştilor PSD s-a dărâmat odată cu acapararea puterii totale de către actuala conducere“, susține Pro România.

Noul proiect al bugetului de stat, aprobat vineri în Guvern și publicat azi-noapte, prevede un deficit mai mare cu 1,3 miliarde de lei față de varianta din 31 ianuarie. USR susține că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, trebuia să demisioneze de azi-noapte, pentru că nu se poate să te joci cu cifrele din buget. Parlamentarii USR critică și faptul că, după ce Guvernului i-au trebuit trei luni să aprobe proiectul de buget, în Parlament se va face o dezbatere pe repede înainte. Birourile permanente au stabilit că vineri va fi dat votul final asupra bugetului (detalii aici).

Foto: Liviu Dragnea, Kelemen Hunor (Inquam Photos / George Călin)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Pai cum sa nu voteze, ca doar sunt antinationali!

  2. Perciunatul Kelemen Hunor in principiu nu are cum sa nu voteze bugetul. Un vot pentru Dragnea accentueza ideea desprinderea Transivaniei fata de Moldova. Iar impreuna cu Dragnea isi doresc desprinderea Ardealului fata de Vechiul Regat. Nu degeaba la 1 decembre 2018 a fost Dancila sa sarbatoreasca la Focsani Unirea dintre Moldova si Tara Romaneasca din 1859.
    Kelemen isi doreste ca Moldova sa se desprinda de Transilvania formand alt stat independent, iar zonele cu secui din Transilvania de la granita cu Moldova sa formeze un stat independent iudeo-ungar si sa faca profit din comertul cu Moldova. Nu degeaba Iasiul, Botosaniul si Oradea, la marginea Romaniei, au avut numeroase comunitati evreiesti. Evreii au tendinta sa-si dezvolte afacerile in zonele comerciale de granita. Visul lui Kelemn Hunor este o granita comerciala dintre Transilvania si Moldova. Din banii rezultati se va construii la Miercurea Ciuc o sinagoga mai mare decat a fost Templul lui Irod din Ierusalim.

  3. Sa ma stric de ris si nu alta: „mitul specialistilor psd s-a darimat”, a zis Pro Romania (toti ex psd-isti).
    E clar, psd s-a stricat si pute, acum ca partea buna, sanatoasa s-a transferat la Pontache.
    Putiti la fel stimabililior si aia vechi si astia „noi”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.