G4Media.ro

Primul tren cu îngrijitori sociali pleacă de la Timișoara spre Viena. Cele…

Primul tren cu îngrijitori sociali pleacă de la Timișoara spre Viena. Cele 80 de persoane au fost verificate de DSP

Ministerul Transporturilor își respectă înțelegerea cu autoritățile austriece, iar primele garnituri de tren cu îngrijitori sociali și muncitori sezonieri pornesc spre Viena.

Din gara Timișoara pornește duminică seara primul tren cu 10 vagoane (cinci aparținând CFR-ului și cinci operatorului din Austra), realatează Digi24. Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că vor mai pleca și alte trenuri, zilele următoare.

În gara din Timișoara sunt 80 de persoane, majoritatea femei, care au urmat procedurile de verificare ale Direcției de Sănătate Publică. Oamenii au obligația ca o dată urcați în tren să poarte măști de protecție și mănuși. Fiecare vagon e dotat cu compartimente de tip cușetă. În fiecare compartiment intră doar câte 4 persoane, mai relatează Digi24.

Trenul are culoar asigurat pe ruta Timișoara – Curtici – Ungaria – Austria.

O dată ajuns la Viena, trenul e așteptat de reprezentanți ai sănătății publice. Fiecare persoană va fi testată de Coronavirus. Dacă testul rapid iese negativ, oamenii sunt preluați în familiile/fermele care le-au acordat contracte de muncă. Dacă testul iese pozitiv, persoana în cauză este introdusă în sistem de carantină.

Reamintim că autoritățile austriece au solicitat Guvernului României să faciliteze ieșirea din țară pentru muncitorii sezonieri care obțin contracte de muncă în Austria, în perioada aceasta.

„(…) Obiectul discuţiilor îl reprezintă procedura de desfăşurare a transportului feroviar de călători în contextul Covid-19; această procedură urmează să fie validată de Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Afacerilor Externe; conform ultimei solicitări primite de CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 09.05.2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători” – se preciza în comunicatul MTIC.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Afacerilor Europene din Austria, Karoline Edtstadler, au convenit încă de luni, 27 aprilie, în cadrul unei întâlniri, să încheie un acord oficial privind transportul îngrijitorilor sociali pe un coridor feroviar România-Austria şi retur.

 

Sursa Foto: Captura G4Media (muncitori sezonieri)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. dupa 20 de ani de psd, Romania e furnizor de forta de munca bruta

  2. Bine ca ati actualizat titlul, ca nu intelegeam de ce au fost verificati de PSD :))

  3. Și cu ce i ați verificat? Cu micrometrul? Sunteți praf și pulbere

  4. Pe principiul „ingrijire mediala a robului se plateste de catre Romanica”, acesti Nicolae Bahan au fost testat de catre vajnicii inspectorii judeteni. Daca nu ii verifica partea romana, deveneau prea scumpi, si erau inlocuiti de etiopieni.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.