G4Media.ro

Primul mare transfer de la PNL la USR: Marius Bodea, candidatul USR…

Vasile Blaga(CD) si Alina Gorghiu(CS), copresedintii PNL, participa impreuna cu Marius Bodea(C) ,candidatul PNL la Primaria Iasi si senatotul Dumitru Oprea(S), candidatul PNL la Consiliul Judetean Iasi duminica 17 aprilie 2016 la evenimentul de lansare a candidatilor PNL Iasi la alegerile locale

Primul mare transfer de la PNL la USR: Marius Bodea, candidatul USR PLUS la Consiliul Județean Iași/ Liberalul cu vechime de 22 de ani merge în tandem cu Cosette Chichirău, candidatul alianței la Primăria Iași

Primul mare transfer de la PNL la USR este deputatul liberal Marius Bodea (foto centru), care va fi candidatul susținut de USR PLUS la Consiliul Județean Iași. Liberalul cu vechime de 22 de ani în PNL va merge la alegerile locale în tandem cu Cosette Chichirău, cea care va fi candidatul alianței pentru Primăria Iași, se arată într-un comunicat de presă semnat de președinții celor două filiale.

O parte importantă a liberalilor din Iași se consideră ”trădați” de cooptarea social-democratului Mihai Chirica în PNL, racolare pe care au catalogat-o ”imorală și sfidătoare”.

În 7 martie, Biroul Permanent Judeţean al PNL Iaşi a aprobat candidatura lui Mihai Chirica la funcţia de primar al municipiului Iaşi, precum şi candidatura ministrului interimar al Mediului, Costel Alexe, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

În semn de protest, șeful organizației municipale a PNL, Marius Bodea, și-a dat demisia din partid, urmat de prim-vicepreședintele Etienne Ignat, ambii fiind cooptați în USR.

 • ”Un mare pas înapoi pentru PNL: un partid istoric a ajuns îngenuncheat în fața unui pesedist rapace, așa cum este Mihai Chirica. Decizia Biroului Politic Județean al PNL Iași din această seară este o mare palmă dată liberalilor, votanților acestui partid și a simpatizanților deopotrivă (…). Această decizie este, în esență, o declarație de dragoste pentru PSD din partea șefilor PNL și o recunoaștere a competenței acestui partid și a liderilor săi, după ce decenii la rând i-am criticat, și care ne acoperă cu un strat gros de rușine, ce în final ni se va fi dovedit fatal. Domnul Chirica este exponentul a tot ceea ce detestăm noi mai mult la pesediști: amoralitatea, incompetența, abuzul și sfidarea”, declara Marius Bodea în ziua nominalizării lui Chirica de către liberali.

Joi seară, fostul liberal Marius Bodea a declarat, printr-un comunicat transmis de USR Iași, că sloganul ”o singură echipă” începe să ”devină realitate”, că și-a asumat candidatura din partea Alianței USR-PLUS la președinția Consiliului Județean Iași, și că ”împreună cu Cosette și echipa USR-PLUS” vor depăși decalajele economice care separă Moldova de vestul țării:

 • “Astăzi sloganul #OSingurăEchipă începe să devină realitate. Am cumpănit foarte mult această decizie – de a-mi asuma candidatura din partea Alianței USR-PLUS la Președinția Consiliului Județean Iași și de a susține cu toate forțele mele candidatura lui Cosette Chichirău la Primăria Municipiului Iași. Și am hotărât să construim această echipă! Am făcut parte din PNL timp de 22 ani, însă liberalii din Iași au fost trădați de racolarea imorală și sfidătoare a pesedistului Mihai Chirica. Candidez la CJ pentru a continua dezvoltarea Aeroportului. Am experiența necesară pentru a debloca cel mai important proiect al comunității noastre. Candidez la CJ pentru a realiza marile proiecte de infrastructură de care județul are nevoie și pentru a construi în județul Iași primele parcuri industriale performante. Sunt încrezător că împreună cu Cosette și echipa USR-PLUS vom depăși decalajele care ne separă de vestul țării”, a declarat Marius Bodea.

 

 • Comunicatul integral transmis de USR joi seară

”Astăzi, negocierile între USR și PLUS pentru Primăria Iași, Președinția Consiliului Județean Iași, Consiliul Local Iași și Consiliul Județean Iași s-au încheiat. Vă invităm duminică, ora 11:00, în fața Palatului Culturii, la o conferință de presă susținută de Cosette Chichirău, Monica Berescu și Marius Bodea.

În contextul politic actual, unitatea noastră este cea mai importantă pentru a câștiga alegerile locale. Avem datoria să construim o alternativă reală pentru clasa politică actuală, împreună cu oameni care au demonstrat că sunt devotați acelorași valori ca și noi: onestitate, competență, respect pentru banul public.

Obiectivul nostru este să venim în fața ieșenilor, din municipiu și județ, cu oameni valoroși și cinstiți, care au în spate cariere profesionale respectate de comunități sau ani de activism civic pentru cauzele cetățenilor și programe de dezvoltare articulate. Stă doar în puterea noastră să convingem că suntem cei mai buni și că avem curajul să schimbăm administrația locală, secătuită de mafii și cumetrii.

De aceea, alături de Alianța noastră au venit tineri politicieni ieșeni, precum Răzvan Timofciuc, Etienne Ignat și Marius Bodea, care au luptat în ultimii ani împotriva corupției din Primăria Iași și din Consiliul Județean.

Alianța USR PLUS o susține pe Cosette Chichirău pentru Primăria Iași și pe Marius Bodea pentru Președinția Consiliului Județean Iași.

“Astăzi sloganul #OSingurăEchipă începe să devină realitate. Am cumpănit foarte mult această decizie – de a-mi asuma candidatura din partea Alianței USR-PLUS la Președinția Consiliului Județean Iași și de a susține cu toate forțele mele candidatura lui Cosette Chichirău la Primăria Municipiului Iași. Și am hotărât să construim această echipă! Am făcut parte din PNL timp de 22 ani, însă liberalii din Iași au fost trădați de racolarea imorală și sfidătoare a pesedistului Mihai Chirica. Candidez la CJ pentru a continua dezvoltarea Aeroportului. Am experiența necesară pentru a debloca cel mai important proiect al comunității noastre. Candidez la CJ pentru a realiza marile proiecte de infrastructură de care județul are nevoie și pentru a construi în județul Iași primele parcuri industriale performante. Sunt încrezător că împreună cu Cosette și echipa USR-PLUS vom depăși decalajele care ne separă de vestul țării”, a declarat Marius Bodea.

˝Ne-am așezat la discuții având un singur obiectiv: să oferim ieșenilor posibilitatea de a alege dintre cei mai buni candidați. Vom avea o campanie articulată, așa cum o așteaptă alegătorii noștri, prin care îi vom convinge și pe cei nehotărâți să aleagă candidații Alianței și programele politice realizate pentru progresul și bunăstarea comunității˝, a declarat Monica Berescu, președinte PLUS Iași.

“Ceea ce realizăm astăzi este începutul unificării tuturor forțelor care vor moderniza Iașul în următorii ani. Facem un apel către societatea civilă și către cetățenii care își doresc ca Iașul să iasă din umbra incompetenței și a intereselor mafiote, să vină alături de noi. Suntem singura alternativă reală la vechea clasă politică despre care știm toți că a eșuat și avem dovada chiar aici, la Iași” a declarat Cosette Chichirău, președinte USR Iași”.

 • Comunicatul integral transmis de USR PLUS joi seară

”În ultimele 6 luni ne-am aflat la masa negocierilor cu colegii din Alianță.

Ne-am așezat la discuții având un singur obiectiv: să oferim ieșenilor posibilitatea de a alege dintre cei mai buni candidați. Azi, o primă etapă a negocierilor s-a încheiat și venim către voi cu un prim rezultat.

Negocierea politică este un proces lung și deseori provocator. În contextul politic actual, unitatea noastră este cea mai importantă. Sondajele demonstrează că doar împreună, ca Alianță, avem capacitatea să câștigăm alegerile locale.

Vom avea o campanie articulată, așa cum o așteaptă alegătorii noștri, prin care îi vom convinge și pe cei nehotărâți să aleagă candidații Alianței si programele politice realizate pentru progresul și bunăstarea comunității.

Avem datoria să renunțăm la orgolii în fața electoratului și să construim o alternativă reală pentru clasa politică actuală. Iașul merită să iasă din umbra incompetenței și a intereselor mafiote. Stă doar în puterea noastră să-i convingem pe toți că suntem cei mai buni și singura alternativă viabilă.

Rezultatele negocierilor încheiate astăzi, 18 iunie, la Iași sunt:
candidatul unic al Alianței pentru funcția de primar al Municipiului Iași va fi candidatul propus de USR, Cosette Chichirau;
candidatul unic al Alianței pentru funcția Președinte al Consiliului Județean Iași va fi candidatul propus de USR, Marius Bodea;

Începând cu săptămâna viitoare vom discuta pe localitățile din zona metropolitană, urmând ca în a treia etapă să venim cu detaliile referitoare la Pașcani, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlau, precum și celelalte UTA-uri.

Monica-Elena BERESCU, Președinte PLUS Iași
Cosette CHICHIRAU, Președinte USR Iași”

sursa foto: Inquam Photos/ Liviu Chirica

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

32 comentarii

 1. Oameni noi in politica versiunea 2020 imbunatatita :))

 2. M-am convins si cu USR. Urmatorii va rog.

  • esti de ala de-ti pute tot
   urmatorul pentru tine doar Isus, dar depinde daca-l spurca sau nu intai Latrina

 3. Domne care sunt ai nostri ? Eu cu cine votez ?

 4. Pai nu era USR partidul care sa accepte politicieni de la alte partide? Ce naiba, asa repede v-ati „convertit” si voi?

  Eu nu mai inteleg nimic. Chiar nu mai am cu cine vota.

  • Bați câmpii! Oricum nu votai USR!

   Exista o excepție in cazul in care respectivul nu are pete.

 5. Eh, nu plangeti chiar asa tare. E vorba doar de pragmatism.

  USRPLUS au aflat ca PNL si PSD s-au inteles sa faca coalitie de guvernare dupa alegeri cu prim-ministru Ludovic Orban si ceva ministrii mai prizabili de la PSD si au inteles ca trebuie sa joace la rupere.

 6. Pai daca ei sunt USRPLUS mi s-ar fi parut normal sa vina cu o oferta de genul Cosette de la USR la primarie si Liviu Iolu de la PLUS la consiliul judetean. In ce mocirla s-au bagat. Sa iei un PNList cu 22 de ani in PNL? Pai ala e uns cu toate alifiile. Si tu il pui in vitrina la USRPLUS? Si-au pierdut mintile?

  • „Pai ala e uns cu toate alifiile.”

   Întocmai! Dacă unul ca dânsul spune că PNL ar trebui să se disocieze de dl Chirică și de PSD, înseamnă că știe bine despre ce vorbește.

  • Totusi a avut caracterul sa plece din USL ( PNL-PSD) , nu ?

  • Au procedat bine. Ci Liviu Lolu nu aveau sanse. Puteau doar sa piarda frumos.

 7. Deci cum e asta? USRPLUS ii critica pe PNL pt ca l-au luat pe Chirica de la PSD. Si apoi ei ce fac? Il eu pe ala de PNL. Bah ejti nebun? Bah ejti prost?

  • Numai ca USR a luat pe uu care nu e pesedist sau hot! Unul tradat de propriul partid , pentru care a luptat 22 de ani, pwntru un pesedist Chirica!!!

   Bodea de cw eacuzat? Daca e ceva atunci USR a facut o greseala si sunt sigur ca vor renunta la el!

 8. Care e tragedia ? Marius Bodea e penal ? A avut treaba cu legea ? Ce este de profesie ?

  PS. Stiu ca si-a dat demisia din PNL in momentul in care conducerea centrala a PNLe a hotarat sa il racoleze pe Chirica , fost pesedist, bugetar (care avea in familie investitori imobiliari de succes pe fiul sugar si pe bunica octogenara), pt a candida la Primaria Iasiului.

 9. Moralii de la USR recidiveaza. Si la Alba Iulia candidat la functia de primar este Plesa care pana de curand afost membru PNL si viceprimar.Si atunci discursul plin de emfaza si incriminator alui Nasui si Vlad Volculescu de la Bucuresti ce valoare are? Adica noi putem lua candidati de la voi, dar voi de la altii in nici un caz. Asta e politica cu fete noi .Inregimentarea la USR de liberali cu zeci de ani vechime.Halal politica .Si se mira de ce nu cresc in sondaje Demagogie, numele tau e U S R.Rusine. Bateti palma cu PNL si faceti o mare uniune de dreapta. Lasati frecusurile. Unitate.

  • @Cormiz:
   Sunt „penale’ propunerile USR la Iasi si Alba Iulia ?

   PS. Pt ca USR nu a spus vreodata ca cei care vor candida sub sigla lor NU TREBUIE SA MAI FI FACUT POLITICA ci doar ca NU TREBUIE SA FIE PENALI si trebuie sa respecte PRINCIPIUL MERITOCRATIEI (sa fie competenti dpdv profesional) !

 10. USL-istii, USL-istii!

  Ahahahaha.

  • Bode nu e USL, e tradat de uslistii si pesedistii din partid care l- au adus pe Chirica psd!!!

 11. si ce o sa voteze iesenii? Chirica? tot mai bine cu Bode asta

 12. NUMAI OAMENI DE BINE IN POZA AIA, GORGHIU BLAGA…GARANTAT

 13. Nu am inteles bine, fostul PNL-ist a intrat in USR sau doar candideaza impreuna cu USR?
  Eu stiam de varianta a 2-a. Din cate stiu in USR nu intra persoane cu functii din alte partide.

 14. Poate ar fi mai bine sa va interesați de acțiunile lui,”bode”, în special în legătură cu investițiile și aeroportul din Iași. Rușine PNL.

 15. Poate ar fi mai bine sa va interesați de acțiunile lui,”bodea”, în special în legătură cu investițiile și aeroportul din Iași. Rușine PNL.

 16. Nu stia USR cum sa piarda alegerile la Iasi!Prostii satului!!!

 17. presimt, din schema asta DOAR PNL(si implicti PSD) va avea de castigat

  garantat PNL o sa-i faca o oferta de nerefuzat dupa ce castiga cu USR, si atunci o sa vedem caracterul lui Bodea

  sa vedem PNL pe cine pune contracandidat .. sau il vor lasa doar pe Bodea,?!

 18. USR-ul n-a avut niciodata (nici macar pe vremea USB-ului) vreo problema cu dublul standard (cred ca am mai scris candva pe site-ul asta despre cum decurgeau alegerile interne in USB/R).

  Statutul partidului interzice (sau cel putin interzicea candva) inscrierea in partid a celor care au avut functii de conducere in alte partide sau care au fost investiti in demnitati publice alesi/propusi fiind de catre alt partid (Bodea inteleg ca a fost deputat PNL).

  Cel mai simplu ar fi pentru simpatizantii USR sa accepte realitatea: USR-ul nu e ce isi doresc ei sa fie (sau ce pretind a fi). E un partid foarte romanesc, si ca toate partidele romanesti de altfel, nu e decat o clona a PCR. Una edulcorata, probabil ceva mai putin pestilenta decat PSD-ul si probabil cu oarecare ascendent si asupra PNL, dar pe fond tributara aceleiasi culturi comuniste de partid.

 19. @ susufler0. Am votat la europarlamentare US R cu toata familia far acum dau dovada de ipocrizie . Citeste te rog https/oameni noi.ro si spune-mi: oameni noi sunt liberalii cu zeci de ani vechime si cu functii? Iar la Bucuresti, Nasui si cu Voiculescu gav e batosii si pun conditii cel putin deplasate.E timpul sa lasati ipocrzia de o parye si sa faceto o aliantaare e dreapta.Unitate!

 20. @ susufler0. Am votat la europarlamentare US R cu toata familia far acum dau dovada de ipocrizie . Citeste te rog https/oameni noi.ro si spune-mi: oameni noi sunt liberalii cu zeci de ani vechime si cu functii? Iar la Bucuresti, Nasui si cu Voiculescu fac pe batosii si pun comditii de neacceptat .Lasati ipocrizia de o parte si faceti oare alianta de dreapta.Deocamdata USR nu e in situatia sa puna conditii se ere. Unitate! Scuzati greselile de la prima postare!