G4Media.ro

Primele plăţi din pachetul de ajutor pentru Ucraina vor avea loc în…

Sursa foto: European Council

Primele plăţi din pachetul de ajutor pentru Ucraina vor avea loc în martie, anunţă von der Leyen

Ucraina va beneficia de primele plăţi din pachetul de 50 de miliarde de euro adoptat de Uniunea Europeană încă din luna martie, a anunţat marţi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează dpa, transmite Agerpres.

Cu aprobarea Parlamentului European, finanţarea „va menţine economia funcţională” în Ucraina pentru următorii patru ani, a declarat von der Leyen în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg.

Săptămâna trecută la Bruxelles UE a reuşit să realizeze un front unit şi să adopte pachetul de ajutor pentru Ucraina la summitul extraordinar al Consiliului European de pe 1 februarie.

Premierul ungar Viktor Orban şi-a folosit dreptul de veto pentru a bloca o propunere anterioară privind ajutorul pentru Ucraina, pe care a criticat-o drept „anti-democratică” în lipsa unei revizuiri a programului de finanţare.

Liderul ungar a legat anterior negocierile privind bugetul multianual al UE de deblocarea fondurilor UE pentru ţara sa, care au fost blocate din cauza acuzaţiilor de corupţie şi de abuz de putere.

Von der Leyen le-a mai spus eurodeputaţilor că noua finanţare pentru Kiev trimite mesajul că UE „va fi alături de Ucraina în fiecare zi a acestui război şi în fiecare zi de după aceea”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...