G4Media.ro

Primarul unui oraș din Franța a plătit din bani publici o ghicitoare…

Sursa foto: x.com Gilles D'Ettore @GillesDETTORE

Primarul unui oraș din Franța a plătit din bani publici o ghicitoare ca să îl pună în legătură cu tatăl său decedat/ Ambii au fost arestați/ Orașul Agde, renumit pentru că găzduiește cea mai mare comunitate de swingeri din Europa

Orașul francez Agde de pe coasta mediteraneană este cunoscut pentru plajele sale frumoase de nisip și pentru soarele de peste an, dar are și o reputație pentru petrecerile sexuale sălbatice. Orașul găzduiește cea mai mare comunitate de swingeri din Europa. Zeci de mii de cupluri din toată Europa se îndreaptă anual spre oraș pentru a face schimb de parteneri.

Dar, în prezent, orașul este afectat de un scandal cu totul nou, care a făcut ca restul Franței să dea din cap în semn de uimire și amuzament colectiv, scrie BBC.

Este vorba de o ghicitoare locală și de primarul orașului, Gilles d’Ettore, fost ofițer al serviciilor secrete și ofițer de poliție.

Amândoi se află acum în închisoare, în timp ce sunt anchetați de justiție. Clarvăzătoarea, Sophia Martinez, este acuzată că l-a delapidat pe primar, în timp ce acesta este acuzat de corupție pentru că a cheltuit sume generoase din banii contribuabililor pentru ea.

Sophia Martinez avea reputația de a putea vorbi cu morții. Potrivit avocatului dlui d’Ettore, când primarul i-a cerut să îl pună în legătură cu tatăl său decedat, aceasta a reușit. În timp ce făcea ședințe de spiritism, vocea ei părea să se schimbe brusc și să ia tonul tatălui primarului.

În ultimii patru ani, se presupune că l-a manipulat pe primar în persoană și prin telefon cu abilități remarcabile de ventriloc.

Acesta a primit mii de apeluri misterioase de la „voci” ale morților, inclusiv îngeri, unele dintre ele îndemnându-l pe primar să o ajute pe ghicitoare.

Și aici intervine corupția.

Se presupune că primarul a plătit vacanțe fastuoase pentru Sophia Martinez și familia sa, inclusiv în Polinezia și Thailanda, toate folosind fonduri publice. Se presupune că „vocile” l-ar fi convins să angajeze mai mulți membri ai familiei sale pentru a lucra la primărie și, de asemenea, să-i renoveze casa. Întreprinderile locale cu legături cu primarul au făcut munca pe gratis de teama de a nu pierde viitoarele contracte cu acesta.

Cu toată această atenție, avocatul primarului, Jean Marc Darrigade, a devenit peste noapte o mică celebritate.

„Este o poveste nebună”,  a spus el pentru BBC la biroul său din apropiere de Montpellier. „Este incredibil, pentru că aveți un om din politică, primar și fost deputat, care este foarte inteligent. Și descoperi că un astfel de bărbat poate fi manipulat de o femeie.”

„Aceasta este o femeie care a intrat în viața lui și i-a spus că poate vorbi cu tatăl său decedat. A găsit o slăbiciune mentală la el și a exploatat-o în interes personal. A durat mult timp până când a acceptat că a fost înșelat”, adaugă Jean Marc Darrigade.

Dar avocatul doamnei Martinez, Luc Abratkiewicz, are o opinie diferită.

„Ea a recunoscut că a trădat încrederea primarului, dar nu este un caz de manipulare, deoarece a recunoscut ceea ce a făcut, iar alți clienți, inclusiv medici și arhitecți, au spus că are puteri mistice”, spune el.

„Ea a dezvăluit detalii despre viețile lor pe care nimeni altcineva nu le știa”.

Avocații neagă, dar localnicii au spus că totul se reduce la sex într-un oraș cu mult sex deja.

La o cafenea însorită din apropierea primăriei, un client, Jean-Max, a spus: „Îmi place primarul, a fost bun cu mine, a fost păcălit. Poate că era îndrăgostit de ea”.

Un alt localnic a adăugat, chicotind: „Pentru mine, sexul se află în centrul scandalului. Acolo unde sunt implicați bani, înseamnă că și sexul face parte din el. Într-un fel, merg împreună”.

Extrema dreaptă a făcut progrese semnificative în această parte a Franței în ultimii ani. Unul dintre cei mai vocali critici ai primarului este Fabienne Varesano, un politician local în plină ascensiune din partidul Rassemblement National al lui Marine Le Pen. Ea a cerut demisia primarului.

Atât primarul, cât și ghicitoarea se află în închisoare, în timp ce sunt cercetați de justiție „El poate fi generos, îndrăgostit de o mulțime de femei diferite, asta este viața lui personală. Dar folosirea banilor contribuabililor, asta este o altă poveste”, spune ea.

„Și-a bătut joc de orașul nostru”, adaugă ea.

Un judecător îi ține atât pe primar, cât și pe ghicitoare în arest pentru a preveni o eventuală manipulare a martorilor. Sophia Martinez a fost mutată la izolare după ce a fost agresată în aripa închisorii doar pentru femei, deținuții acuzând-o de vrăjitorie.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează