G4Media.ro

Primarul din comuna arădeană Seleuş a atacat în instanţă ordinul de carantinare…

Primarul din comuna arădeană Seleuş a atacat în instanţă ordinul de carantinare a două sate, semnat de Raed Arafat

Primarul din Seleuş a atacat în instanţă ordinul prin care două localităţi ale comunei au fost plasate în carantină începând din 1 august. EL susține că măsura nu se justifică, în condiţiile în care în ultima săptămână au fost confirmate doar cinci cazuri noi.

„Am atacat la Curtea de Apel Bucureşti ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, nr. 4659263 din 1 august, prin care s-au carantinat localităţile Seleuş şi Moroda. Iniţial am susţinut ideea carantinei, pentru că am avut 55 de cazuri, dar apoi am avut doar câteva cazuri noi şi nu se mai justifică o astfel de măsură. Am luat decizia să apelez la instanţă şi pentru că locuitorii comunei mi-au cerut o reacţie, fiind foarte nemulţumiţi. Noi suntem recunoscuţi pentru cultivarea legumelor, iar localnicii îşi vând produsele în toată ţara, mai ales în Ardeal. De când s-a auzit că suntem în carantină, producătorii din Seleuş au mari dificultăţi în a-şi vinde mărfurile, clienţii se feresc de ei când află de unde provin. Au fost cazuri în care nici nu au mai fost primiţi să vândă în anumite pieţe”, a declarat joi, pentru AGERPRES, primarul din Seleuş, Cristian Branc.

Primarul a mai spus că în prezent există 60 de cazuri de COVID-19 confirmate în comună.

Însuşi primarul comunei a fost infectat cu SARS-CoV-2 şi a fost spitalizat, fiind externat în urmă cu cinci zile, aflându-se în prezent în izolare la domiciliu.

Focarul de COVID-19 din Seleuş a fost anunţat de autorităţile din Arad în 22 iulie. Ulterior, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad a decis să plaseze în carantină localităţile Seleuş şi Moroda, din aceeaşi comună, iar măsura a fost confirmată printr-un ordin al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Foto: Raed Arafat (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Foarte bine. N-ar trebui sa ramana un act necontestat dintre cele adoptate de astia. Cu sanse sau fara, se impune opozitia prin orice mijloace permise de lege.

  • @Iordache (nume cunoscut in PSD)
   Daca epidemia i-ar baga in pamant numai pe cei ca tine, as fi perfect de acord cu ce ai scris!
   ————————————————-

   Pt o minima siguranta se vorbeste de 2-3 persoane infectate la 1000 de locuitori.
   Seleusul are 20 de bolnavi la mia de locuitori, dar pe primar nu.l duce capul sa faca un calcul elementar!
   De fapt el stie f bine ca vorbeste tampenii, dar face pe avocatul taranilor pt ca bat alegerile la usa. Poate ca PNL s-a saturat de el sau a aparut un concurent serios la postul de primar.

 2. Pentru întreg judeșul ARAD, pentru jumătate din județele ARDEALULUI, seleușenii sunt un adevara miracol ! Am chiar la MORODA (sat aparținător la cca 1 Km de sediul comunei SELEUȘ) un văr primar si cunosc situația ”la zi a comunei ”. Acolo nu există OM SĂRAC ! Nu de azi de ieri, ci de decenii si decenii. Nu excelează în a deține suprafețe mari de teren , dar ceea ce au făcut și fac și în prezent este LUCRUL BINE FACUT ! Cu cap, cu cunoștințe agrozootehnice la nivel de studii de specialitate,cu autodisciplină ”la sînge ”, fără beții si fără excese. Muncă, muncă și iar muncă , dar cu folos maxim pentru fiecare familie. Au suprafețe întinse de solarii , sere, microferme familiale de toate felurile, camionete, tractoare de toate gabaritele ., unelte, mașinării etc etc .Fac export intens și in UNGARIA si in SLOVACIA si chiar in GERMANIA. Iși produc soiuri proprii de legume sau le adaptează pt zona noastră pe cele …olandeze ! Da, da , nu sunt povești ce vă spun ! Chiar ieri (5 aug ) am întîlnit la piață o cunoștință care mi-a făcut confidența că pînă la acea zi a pierdut marfă de peste 200. 000 lei din cauza … COVID . Si era supra îngrijorată de ce va fi in continuare. ”Așa ceva nu am mai pățit-o nici pe vremea comuniștilor, tu știi bine ”. DA, sigur că știu. SELEUȘENII si cîteva alte sate din jur au fost colectivizate cu vreo 10 ani mai tîrziu plătind pentru asta cu viața vreo 15 persoane pentru ”sabotarea noii orînduiri socialiste a muncitorilor și țăranilor ”. DA, sigur că știu UNDE E MUNCĂ TREBUIE SĂ FIE ȘI CÎȘTIG ! PE MĂSURA EI ! Si seleușenii căștigă chiar milioane într-un singur an agricol și într-o singură familie ! D A ! Sigur că știu pt că in comuna în care m-am născut si am crescut o vreme ( Covăsînț 10 km spre Arad ) , avea curent electric din… 1912 ! DA ! Sigur că știu, doar am văzut cu ochii mei filmul documentar ”MILIONARII DIN SELEUȘ ” produs de Studioul AL SAHIA – BUCUREȘTI Căutați-l in arhivele cinematografice și nu cred să nu-l găsiți , Si nu o spun cu sentimente de …NOSTALGIC ! IN NICIUN CAZ ȘI ÎN NICIO SITUAȚIE !Ci ca om care trăiesc între oameni și cu picioarele pe pămît . NU PE LUNĂ ! Ca unul care nu-și dorește nici în ruptul capului să-și vadă ”seleușenii ” ajunși sub standardele nenorocitului ăla, așa zis COMUNISM ! Dacă nu suntem înstare, ”seleușenii ” își vor lua tălpășița spre lumea mare , lăsînd lolcul altora mai ”DĂȘTEPȚI ”și tot NU VOR MURI DE FOAME. Oare asta se dorește ? Zău . că nu știu . ORI NU MAI ȘTIU !! După mai mult de 30 de ani.
  PS – Am rugămintea la G4 Media să nu mă monitorizeze. insistent .

  • @teleleu.

   Aici nu e vb de a pedepsi pe cineva, (persoana, sat, comuna, oras, judet) dar undeva trebuie trasa o linie si stabilite niste repere concrete.
   Ca nu poti da un ordin care sa ii excluda pe seleuseni, pt ca sunt bogati.
   Si daca e asa cum spui, ca toate familiile castiga milioane din agricultura, inseamna ca au destule resurse sa treaca cateva zile sau o saptamana peste o perioada de carantina.

   Sau nu?

 3. Pot băga mâna în foc liniștit că e un Pesedist beșinos, fără să mai verific!

 4. Primarul (PNL) ar trebui zburat imediat din partid.

 5. O sa castige, asta-i clar.
  Impunerea carantinei asupra unei intregi localitati (cu oameni sanatosi si bolnavi, afaceri si viata sociala) trebuie sa vina doar dupa ce au fost incercate toate celelalte posibilitati si e clar ca nu mai exista nicio alta solutie.
  DSP si Arafat sunt niste neputinciosi.

  • Bai pesedistilor , nu va mai strofocati, mirtoaga este moarta in grajd. Apropo, nimeni nu o sa va omoare, doar va trebui sa munciti cinstit, si veti trai la fel sau chiar mai bine decit pe timpul lui pesedake.

  • @costa
   Pesedist esti dumneata impreuna cu rudele, prietenii si ceilalti apropiati.

 6. Bai pesedistilor , nu va mai strofocati, mirtoaga este moarta in grajd. Apropo, nimeni nu o sa va omoare, doar va trebui sa munciti cinstit, si veti trai la fel sau chiar mai bine decit pe timpul lui pesedake.

 7. @costa
  Vezi sa nu-ti dea sangele pe nas, uselistule. Te fortezi prea tare.