G4Media.ro

Primarul Clotilde Armand susține că „Starea de Alertă” nu a fost declarată…

Primarul Clotilde Armand susține că „Starea de Alertă” nu a fost declarată pentru că Romprest a început să ridice gunouiul sub temerea că acestă procedură ar putea fi instituită

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că „Starea de Alertă” nu a fost declarată pentru că Romprest a  reînceput să ridice gunoiul sub ameninţarea instituirii ei. Astfel, instituţiile statului nu au  mai putut să constate necesitatea instituirii acestei proceduri, care i-ar fi permis Primăriei Sectorului 1 să apeleze la soluții de urgență pentru ridicarea gunoiului, în afara contractului cu Romprest.

„Sub ameninţarea declarării Stării de Alertă, şantajul Romprest-ului nu a mai funcţionat, el a fost obligat să ridice gunoiul”, a spus Clotilde Armand.

În altă ordine de idei, ea a menţionat că specialiştii Primăriei Sectorului 1, ai Prefecturii Municipiului Bucureşti şi ai firmelor care sortează deşeurile au găsit soluţia pentru deblocarea crizei: plata directă de către Primăria Sectorului 1 a facturilor către firmele care sortează gunoiul, fără să mai fie nevoie de acordul Romprest. În termeni juridici, este vorba despre preluare de datorii şi nu despre cesiune de creanţe, a precizat autoritatea locală.

„De la sfârşitul lunii mai şi chiar mai devreme, venim cu propunerea ca Primăria să preia aceste datorii şi să-i plătească direct pe sortatori şi sortatorii, la rândul lor, să plătească groapa de gunoi. Am făcut această propunere de multe ori către operatorul de salubritate, iar Romprest a refuzat sistematic. Echipele de jurişti de la Primărie, de la Prefectură şi de la sortatori au găsit o soluţie ca noi, Primăria, să putem prelua aceste datorii şi să-i plătim direct pe sortatori. Ideea este ca plata să nu mai treacă prin Romprest, care nu îi plăteşte pe sortatori”, a afirmat Clotilde Armand.

Ea a subliniat faptul că, prin această soluţie, Primăria Sectorului 1 nu va mai depinde de problema datoriilor dintre compania Romprest Service şi sortatori.

Deşi în cadrul facturilor emise de compania Romprest pentru colectarea deşeurilor sumele pentru sortare sunt explicite, operatorul de salubrizare nu a achitat mai departe banii către sortatori, menţionează autoritatea locală.

„După ce vom implementa această soluţie, suma din factura emisă de către Romprest pentru sortarea deşeurilor nu va mai fi plătită către operatorul de salubrizare, ci direct către sortatori”, a adăugat Clotilde Armand, conform Agerpres.

Sursa Foto: Romprest

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Nino-nino, săcara…

 2. Clătite a înfrânt! 😂

 3. Aloooo Alexandru Obregia, băgați o la secția xv la nevrotici

 4. Hauăleeeuuu cu cine defilăm noi spre noi culmi civilizație …

 5. Bolsevico, ai furat voturi, mincinoaso!

 6. Inca o data se confirma ca toantei i-a fost prescris tratamentul gresit!
  Poate ne poveste acum si cum ar trebui sa plateasca din buzunar penalitatile la facturile neachitate ca sa simta! Nu de alta dar executarea silita e pe drum!
  Trolii adulatori ar trebui sa urle de durere acum, sau sa-si faca sepuku, in semn de solidaritate cu proasta clasei!

 7. Agamita….esti idiot!!!!

 8. Deocamdata Madam Armand a primit amenda de 200.000 de lei de la Garda de Mediu, ca de altfel si in decembrie cand a avut de plata 160.000 de lei amenda. In al doilea rand Judecatoria sectorului 1 a admis cererea de executare silita depusa de Romprest, FARA CAII DE ATAC. O admitere a contestatiei la executare este foarte grea, daca sentinta vine din partea unei instante. Lucrurile astea nu sunt spuse de g4media…Pacat. Speram totusi sa ramana echidistanti, dar se dovedeste ca nu este asa

  • Tutele sunt de partea tutei. Important că chiar și colegii de partid s-au lămurit că tuta este tură.

 9. Mafia PSD, mafia PNL si mafia Media latrina 3 sper sa fie starpite din romanica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.