G4Media.ro

Primarul Chișinăului își lansează partid. Ion Ceban, fost lider al partidului pro-rus…

Primarul Chișinăului își lansează partid. Ion Ceban, fost lider al partidului pro-rus condus de Igor Dodon, este unul dintre cei mai populari politicieni moldoveni

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, și-a lansat joi un nou partid numit Mișcarea Alternativă Națională, potrivit IPN, preluat de Rador.

Ceban a fost unul dintre liderii Partidului Socialiștilor, pro-rus și anti-european, dar s-a suspendat în urma neînțelegerilor cu președintele Igor Dodon. Ion Ceban este unul dintre cei mai populari politicieni din Republica Moldova, potrivit sondajelor de opinie, și noul său partid ar putea juca un rol important la viitoarele alegeri, pe fondul degringoladei din partidul condus de Dodon.

El este un critic dur al actualei majorități pro-europene care controlează Președinția, guvernul și parlamentul din Moldova,

De altfel, la conferința de presă în care a anunțat noul partid, Ceban a lansat critici la adresa guvernării, spunând că a decis să vină cu o alternativă pentru cetățeni.

„Astăzi constatăm că nu există o altă forță care ar putea apăra interesele tuturor cetățenilor de dezmățul celor care pretind că fac lucruri bune în ghilimele. Repet, am vorbit cu zeci de primari, cu foarte mulți agenți economici, cu foarte multă lume. Ziceam că orice decizie luată de mine, voi veni în fața dumneavoastră și voi spune despre planurile care urmează. Știu că toți așteaptă o alternativă care să-i unească pe toți, să construiască un viitor, să aibă grijă de oameni, în primul rând, și de interesele lor”, a declarat Ceban.

Ceban a lansat în ultimii ani o ofensivă diplomatică și în România, încercând să încheie parteneriate cu primarii generali sau cei de sector din București. În paralel însă, el își menține relații extrem de apropiate cu Rusia. (Foto: Ion Ceban si Aurelian Badulescu, mâna dreaptă a fostului primar Gabriel Firea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Mi se pare mie sau in fotografie, langa filorusul de Ceban, este mitocanul de Aurelian Badulescu, fostul viceprimar al Bucurestiului, mana dreapta a matracucei de Firea?
    Asa se aduna filorusii…

  2. Iar legături cu rusia … numai trădători în componenta statului român.

    Ce spectacol ar fi dacă ar cade și badulescu de pe bloc .

  3. Bolșevici de pretutindeni, uniți-vă !