G4Media.ro

Primăria Timișoara va impozita cu până la 500% clădirile istorice nereabilitate

Primăria Timișoara va impozita cu până la 500% clădirile istorice nereabilitate

Consiliului Local Timişoara a decis, în ultima ședință de plen, să supraimpoziteze cu până la 500% circa 100 de clădiri istorice din oraș, pentru că deţinătorii au refuzat să răspundă apelurilor primăriei de a le reabilita, transmite debanat.ro.

Inițial peste 200 de clădiri erau pe lista neagră, însă în cadrul şedinţei de plen un număr mare de clădiri au fost scoase de pe lista de vot, deoarece în mai multe cazuri erau deja depuse actele pentru autorizare sau aveau deja autorizaţii, iar vreo două fuseseră deja şi reparate.

Chiar şi aşa, peste o sută de clădiri vor scoate substanţial mai mulţi bani din buzunarul proprietarilor, care, în loc să folosească sumele respective pentru retencuit şi vopsit faţada, îi vor depune în conturile primăriei ca şi impozit. De această dată nu sunt vizate doar clădiri din zona zero a oraşului, ci şi cele din cartierele Iosefin, Traian, Elisabetin sau Fabric.

Sursă foto: debanat.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Ce omite să comunice inclusiv presa timișoreană e că Primăria deține spații în foarte multe clădiri istorice. Pe lângă faptul că Primăria, ca proprietar, nu contribuie la plata întocmirii documentației de restaurarea, are și mari datorii la întrețimerea spațiilor respective.
    Sunt curioasă dacă Primăria, ca proprietar pe acele spații din clădiri istorice, contribuie cu impozit de 500%?
    Nu spun că în ciuda faptului că primarul Robu este din același partid cu primarul orădean, Bolojan, n-a fost în stare să copieze strategia de încurajare/sprijinire a asociațiilor de proprietari în vederea restaurării. Doar pedepsește

  2. „vreo doua” – deci ca la piata, sau cum…

  3. In vara lui 2017 fiul si nora naostra ne-au oferit un Tur de Art Nouveau: Arad(acolo am facut stagiatura de dupa terminarea facultatii in 1979!), Szeged-Ungaria(minunatie in aer liber!), Novi Sad si Zrenianin(Serbia!) si Timisoara, toate orase din fostul Imperiu habsburgic cu mare traditie Art Nouveau!!
    Daca la Szeged NU am vazut nici 1 cladire nerenovata, TOATE adevarate splendori arhitecturale, in schimb la Timisoara(multe!) si la Arad(foarte multe), erau nerenovate, cu riscul sa-ti cada caramizile in cap!
    Ne-a surprins placut Novi Sad si Zrenianin, mai ingrijite decat Arad si Timisoara!
    Daca Centrul Timisoarei e cum e, strazile laterale sunt deprimante, cladirile de patrimoniu sunt neingrijite, spectacolul e inexplicabil pentru un mare oras din Vestul Romaniei, pentru o viitoare Capitala culturala Europeana!
    Cum va arata Timisoara in 2021?!
    Daca o sa-i cada o caramida in cap unui turist….