G4Media.ro

Primăria Sectorului 4 vrea un acord-cadru de 643 de milioane de lei…

Primăria Sectorului 4 vrea un acord-cadru de 643 de milioane de lei pe patru ani pentru amenajarea domeniului public. Printre obiective – îngrijirea parcurilor, construirea de terenuri de joacă și fântâni cu îngerași

Primăria Sectorului 4 din București, condusă de Daniel Băluță (PSD), a scos la licitație un acord – cadru ca valoare uriașă, de 643,6 milioane de lei, pentru amenajarea domeniului public în următorii patru ani. Suma de 643,6 milioane de lei este estimată, iar licitația prevede selectarea a cinci companii care să poată oferi serviciile cerute de primărie.

Dacă banii vor fi efectiv cheltuiți prin contracte subsecvente acordului-cadru, ei ar reprezenta practic aproape un sfert din bugetul Sectorului 4 în următorii ani, dat fiind că în 2018 bugetul sectorului a fost de 621 de milioane de lei (Sursa).

Caietul de sarcini arată că firma care va câștiga contractul trebuie să îngrijească spațiile verzi, parcurile și alte obiective de pe teritoriul sectorului.

Printre activitățile principale se numără construirea de fântâni – unele cu îngerași și cai, altele ”parabolice”, construirea și îngrijirea de locuri de joacă, plantarea de arbori ornamentali și gazon în sector, demolarea construcțiilor neautorizate, asigurarea curățeniei în parcuri etc.

Ofertele trebuie depuse până în 15 octombrie 2019, iar la evaluarea acestora criteriul preț va conta în proporție de 70%.

Pe de altă parte, un criteriu cu punctaj mare (15%) va fi ”experienta profesionala specifica a expertului coordonator/verificator” al firmelor care participă la licitație. Tot 15% va reprezenta și criteriul referitor la ”gradul de adecvare al corelației dintre datele de intrare (resurse utilizate) și rezultatele finale descrise in caietul de sarcini pe fiecare tip de serviciu”.

Printre condițiile puse de primăria condusă de Băluță se numără:

– Cifra de afaceri anuala generala: Ofertantul trebuie sa demonstreze ca media cifrei de afaceri generala aferenta anilor 2016, 2017 si 2018 a fost de minim 90.000.000 lei

– Firmele să fi prestat servicii similare: (a)salubrizarea / întretinerea / amenajarea / modernizarea / reabilitarea spatiilor verzi (parcuri, zone verzi, locuri de joaca, terenuri de sport); b) montarea/repararea mobilierului urban si/sau a componentelor acestora; c) imprejmuiri; d) instalarea/întretinerea sistemelor de irigatii si/sau a compoenentelor acestora; e) plantarea materialului dendrologic.

– Ofertantul trebuie sa dispuna de urmatoarele de utilaje/instalații/echipamente tehnice: 1. Autoutilitare cu platforma deschisa – 20 buc.; 2. Autobasculante – 5 buc.; 3. Încarcatoare frontale – 5 buc.; 4. Autogunoiera – 2 buc.; 5. Automaturatoare – 2 buc.; 6. Autospeciale cisterne – 10 buc.; 7. Autospeciala platforma ridicatoare minim 12 m – 5 buc.; 8. Masina de tocat si maruntit material fibros – 2 buc.; 9. Automacara – 2 buc.; 10. Excavator/miniexcavator – 2 buc.; 11. Utilaj pentru sapat santuri – 10 buc.; 12. Motocositoare/masini tuns gazon/trimere – 60 buc.; 13. Drujba/ferastrau mecanic – 10 buc.; 14. Suflanta – 12 buc.; 15. Atomizor – 4 buc.; 16. Freza pentru zapada – 6 buc.; 17. Motocultor – 15 buc.; 18. Masina pentru gazonat – 2 buc.; 19. Malaxor turnare suprafata antitrauma – 2 buc.; 20. Generator aparat de sudura – 6 buc.

Informația inițială a fost publicată de News.ro

Foto: Daniel Băluță (Contul personal de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. Exact tipul de activitate care e greu de urmărit.
  Tipic MAFIA PSD alde UDMR pro Romania.
  Ce mai vreți?

 2. Panselute papagalilor!
  Prioritatea zero sunt parcarile.
  Piste pentru biciclete.
  Parcuri.
  Poate după ce faceti parcări pentru 100 de noi de masini va puteto gândi la panselute.
  La furat adică!

 3. Bă voi sunteți nebuni la cap! Eu v-as interna pe toți din psd la Săpoca. Nu sunteți întregi la cap. Țara arde si voi aruncați cu banii. Sau poate vreți să luați si voi o parte din ei că asa se obișnuiește in partidul ciumei. Cât e? 10%, 20% sau mai mult la fiecare contract? Hoții dreacului!

 4. Tristul de Labuta! Stie ca nu-l mai alege nici draqu si vrea sa isi ia spaga anul asta in noiembrie. Dupa jardinierele care au garantie 50 de ani inventeaza furaciunea in avans pe 4 ani.
  Ba labuta, lasa ba laba sectorul meu in pace, fmm de ce ai demolat piata de la Big?
  Ai asfaltat 90% din spatiu verde si acum te dai ecologist, dau vrei iei spaga verde?

 5. ka kolegi de suferinta cu fratii nostri de suferinta din oropsitul sector 4, noi toti baietii de la piata nicky scorpion nu putem decat sa reiteram acelasi voios indemn electoral – MUIE PSD

 6. Ati uitat sa ne spuneti cum trebuie sa se numească câștigătorul licitației.

 7. Sa ne traiasca Bucalele, capitala cea mai performanta din UE. Ura, ura, uraaaa, plantati panselute memoriale, baieti!

  http://business-review.eu/business/auto/people-from-bucharest-lose-27-days-in-traffic-the-highest-level-in-europe-190580

 8. jaf de jaf. la panselute, la ierburi si chestii se dau tunuri maretze!
  mai bagati o paranghelie doua si gata.

 9. companiile tovarashei firea sunt doar pentru indesat bani in conturile jmecherilor de partid ?

 10. Artistul lui Peste Baluta asta, un mare maestru in glazurat rahatul si in cheltuit banii contribuabililor. Da dom-le, da’e frumos.

 11. Sa zicem ca ar fi nevoie de asa ceva.
  Dar de ce nu fac asta in primele zile cand ajung acolo pentru cei 4 ani care vor urma si fac asta in ultimul an de primarie aruncand contracte in desfasurare celor care urmeaza.

 12. Bai labuta, mai bine pui banii deoparte si ii folosesti pentru reabilitarea infrastructurii de termoficare si apa – retelele sunt o masea putreda in tot sectorul (ca tot e stomatolog baluta si stie exact ce inseamna), pentru politici de diminuare a nivelului de praf si poluare din sector/oras, cresterea reala a saptiilor verzi (nu strat de iarba peste traversele liniei de tranvai, nu flori in ghiveci si nu plamieri_fuduliile_primarilor_PiedoneBalutza: astea NU sunt spatii verzi). Cati copaci s-au plantat si cati au ramas neuscati? Dar cei existenti sugrumati de borduri si betoane in parcari facute hei-rupist, cu incalcarea legii? Toate trecerile peste liniile de tramvai sunt praf in sector, sa nu mai vorbim de trecerea peste calea ferata de la Gara Progresul – Monumentul Neputintei si Prostiei din sectorul 4!!! Lucrari facute fara niciun Dumnezeu, fara urmarirea lucrarilor, lucrari incepute si uitate: toate bordurile scurmate si lasate in dorul lelii de pe bulevardul Giurgiului, bordurile scurmate si abandonate din parcul Tineretului de vreun an, tot praful si mizeria ce sunt vanturate de colo colo prin tot sectorul. Parcul Vacaresti care este un focar de infectie si mizerii, gunoaie si balarii. Nu mai zic nimic deoarece mi se ridica tensiunea…

 13. Cum putem face sa blocam tampenia asta ? Oricum, in sectorul 4 Baluta a facut o circoteca extra colorata – toate locurile de joaca sunt imprejmuite cu gard de 2m jumate colorat in toate nuantele pamantului, toti pomii care-au mai rezistat freneziei distrugatoare, din toate gradinitele blocurilor, au becuri la radacina, cu culori oscilante. Atatea culori si chestii ultrascumpe imprastiate printre blocuri, de-ti vine sa crezi ca e un sector de debili mintali (sau pretinsi artisti care-au luat-o razna)

  • Vai de mine, dar nu intelegeti arta si pe marele artist! Artist prestidigitator, nici nu stiti cum va dispar banii.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.