G4Media.ro

Primăria Sectorului 4 demarează lucrările la staţia de metrou dintre staţia Berceni…

Primăria Sectorului 4 demarează lucrările la staţia de metrou dintre staţia Berceni şi şoseaua de Centură

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, va dispune începerea lucrărilor la staţia de metrou dintre staţia Berceni şi şoseaua de Centură, care se vor finaliza în 22 de luni.

„Contractul de finanţare cu fonduri europene nerambursabile a acestui proiect a fost semnat de către Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4, în prezenţa Directorului Executiv al Direcţiei Accesare Fonduri din cadrul Direcţiei Generale Organism Intermediar pentru Transport, Cătălin Costache, încă de pe 4 decembrie, iar astăzi documentul a fost parafat şi de către Ministrul Transporturilor, Lucian Bode. În aceste condiţii, edilul urmează să dispună începerea lucrărilor, ce vor fi încheiate în următoarele 22 de luni”, se precizează în comunicatul transmis de Primăria Sectorului 4.

Noua staţie de metrou va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou, şi Şoseaua de Centură. Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană, însemnând o clădire cu subsol, parter şi două etaje. Lungimea noului traseu, care va avea o cale dublă de rulare (două linii distincte, faţă de o singură linie tehnică, necorespunzătoare traficului de călători, cum este în momentul de faţă) se va întinde pe 1,6 kilometri. Dintre cele şase zone de acces pietonal, două vor fi situate pe partea opusă a şoselei Berceni, fiind asigurată legătura printr-un pasaj pietonal subteran.

De asemenea, din cele două ieşiri, se va face legătura directă cu parcarea de tip park &ride, care va fi amenajată în imediata apropiere. Mai mult, fiind o staţie supraterană, proiectul prevede inclusiv instalaţie de degivrare a căii de rulare, care să permită exploatarea în condiţii de siguranţă pe timp de iarnă.

Costurile se ridică la peste 50 de milioane de euro şi vor fi finanţate cu fonduri europene nerambursabile, precizează Primăria Sectorului 4.

Conform statisticilor, Magistrala 2 de metrou reprezintă 25% din totalul liniilor Metrorex şi suportă zilnic 50% din fluxul de trafic al întregii reţele de transport subteran din Capitală.

Sursa Foto: Daniel Baluta / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. nu ma mai joc , sunt obosit

  am fost la casa din padure , pentru ca nu stiam cine ne urmareste

  si primeam pe forumurile ziarelor , interceptari din propria casa.

  n-am vorbit cu mine

  asa ca m-am rugat in continuare la Gaia

  sa-mi protejeze familia.

 2. erau ofiteri SRI sau SIE care se urcau dasupra apartamentului meu

  si cu un cablu cu o camera , filmau in camera mea

  MIERA FRICAAAAAAAAAAAAAAAAAAA de EI !!!!

  Ma rugam la Gaia , sa ma Salveze de SRI , SIE si Satelitii americani

  care MA UMILEAU ca FIINTA !!!!

  am incercat sa vorbesc omeneste cu ei , nici nu m-au bagat in seama.

  Am cerut Gaia sa ma Protejeze , de oamenii rai.

 3. si cu asta gata.

  imi vad de treaba mea.

  game over !

  pa !

 4. Ce jurnalism… din detalii se vede cât de obiectivi suntem, consilierul condamnat de mai sus (știrea anterioara) e de la PSD, primarul din titlul articolului nu e😊 jurnalism neneica

 5. Asa da, bravo Baluta! Sa te vedem presedinte psd

 6. Iată că se poate ca o primărie să realizeze ceea ce un minister întreg ignoră.

 7. Primarul Băluță va rămâne în memoria oamenilor ca fiind singurul primar care a investit în infrastructură și care a atras și fonduri europene pentru asta.

 8. Echipă de profesioniști la sectorul 4!

 9. sectorul 4 este locul unde partidul a realizat simbioza cu clanurile

 10. Cand am vazut cum au votat locuitorii sect. 4, mi-am pus mainile in cap. Am realizat ce multi naivi ( ca sa nu ii denumesc altfel) sunt in acest sector. Au vazut sarmanii doar bordurile, vasele cu flori si panourile luminoase care ne indica ca suntem in sect. 4. Noroc cu panourile astea luminoase, caci altfel ne credeam intr-un oras de prin Franta, eventual. Marea majoritate a locuitorilor inchid ochii la abuzurile acestui primar care este mana in mana cu clanurile sportivilor si care trimite adrese oficiale de la primarie prin care esti „indrumat” sa vinzi terenuri care nici macar nu sunt in proprietatea ta si asta doar pentru a inlesni activitatea dezvoltatorilor imobiliari. Daca faci o sesizare scrisa lui Baluta in care arati documentat ca sunt abuzuri, se sterge cu hartiile la dos, pentru ca nici dupa un an nu raspunde solicitarilor cetatenilor ale caror drepturi au fost incalcate, in schimb daca esti un dezvoltator imobiliar, primesti raspuns a doua zi. Bravos! Felicitari votantilor PSD! Poate ar trebui sa vizitati primaria sect. 4 sa vedeti ce fauna e pe acolo :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.