G4Media.ro

Primăria Chișinău se înfrățește cu Moscova. Primarul pro-rus Ceban curtează și Bucureștiul,…

Primăria Chișinău se înfrățește cu Moscova. Primarul pro-rus Ceban curtează și Bucureștiul, fără rezultate palpabile însă

(Articol actualizat cu explicații suplimentare) Primarul socialist pro-rus din Chișinău, Ion Ceban, se află joi la Moscova pentru a parafa înfrățirea cu Primăria Moscovei. În paralel, consilierii municipali din Chișinău au aprobat cu majoritatea de voturi un Acord de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire încheiat între Primăria municipiului Chișinău și Primăria municipiului București la 4 noiembrie 1999, când primar al capitalei României era Viorel Lis.

De remarcat că acordul de colaborare votat de consilierii din Chișinău nu a fost asumat și de Primăria București, chiar dacă la ședința din Chișinău au fost prezenți și reprezentanți ai ai Consiliului General al municipiului București, în frunte cu viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Gabriela Firea nu a fost prezentă la eveniment, așa cum nici la vizita lui Ceban la București nu s-a afișat cu primarul socialist al Chișinăului, Ion Ceban.

Consilierii din Chișinău, majoritatea pro-ruși, susțin că acordul de colaborare prevede continuarea implementării proiectelor bilaterale aflate în desfășurare, precum și perspectivele de fortificare a relațiilor Chișinău – București pe segmente de interes comun. Acestea vizează: schimbul de experiență și derularea unor proiecte de dezvoltare locală; promovarea reciprocă a proiectelor pe domeniile dezvoltării economice, culturii, tineretului, educației, turismului etc.

Votarea documentului de către consilierii din Chișinău, dar și răceala primăriei din București față de această tentativă de colaborare, vine într-un moment în care Guvernul de la București a decis să limiteze sprijinul acordat Republicii Moldova, din cauza abandonării parcursului european, după demiterea Guvernului condus de Maia Sandu.

Chiar joi președintele Klaus Iohannis a anunțat, la întâlnirea anuală cu diplomații acreditați la București, că România continuă cu Republica Moldova doar proiectele de sprijin direct pentru cetățeni și cere Chișinăului acțiuni concrete de reformă, mai ales în justiție și anticorupție, pentru a relua cooperarea deplină (detalii aici).

Sursa foto: Facebook Ivan Ceban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Firea si-a terminat problemele in bucuresti si vrea sa le termine si pe cele din chisinau risipindu-le banii pe concerte?? Ar trebui printr-o lege sa se limiteze actiunile firei, sau principesei marghereta sau a altora ca ele in problemele externe.

  2. pe principiul
    daca A=B si B=C atunci A=C
    rezulta Primaria Bucuresti are un protocol de colaborare cu Primaria Moscova 😀

  3. Duamna Firea,am înteles,jurnalista la varan,nevasta la Pandele,p$dista la PMB … Dar o administratie de capitala din Europa ,cand ?! https://www.businessinsider.com/most-congested-cities-in-europe-tomtom-2017-2

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.