G4Media.ro

Iohannis anunță că România continuă cu Moldova doar proiectele pentru cetățeni și…

Iohannis anunță că România continuă cu Moldova doar proiectele pentru cetățeni și cere Chișinăului acțiuni concrete de reformă, mai ales în justiție și anticorupție, pentru a relua cooperarea

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la întâlnirea anuală cu diplomații acreditați la București, că România continuă cu Republica Moldova doar proiectele de sprijin direct pentru cetățeni și cere Chișinăului acțiuni concrete de reformă, mai ales în justiție și anticorupție, pentru a relua cooperarea deplină.

Președintele Iohannis a reiterat poziția României în ceea ce privește Republica Moldova: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi.

„Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică. Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern şi extern”, a precizat Klaus Iohannis.

Foto: presidency.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Foarte corecta separarea atitudinii presedintelui de actiunile actualului guvern de la Chisinau . Romanii nu accepta nici un fel de cooperare de acest fel

 2. „Iohannis anunță că România continuă cu Moldova doar proiectele pentru cetățeni și cere Chișinăului acțiuni concrete de reformă, mai ales în justiție și anticorupție, pentru a relua cooperarea”

  Vasazica, tara considerata a fi cea mai corupta (etc.) din UE emite pretentii cu privire la situatia justitiei si a coruptiei dintr-o tara vecina independenta si suverana?
  Na, ca am apucat-o si pe asta! 🙂

  • Ce țară vezi tu in RM?
   Este Basarabia și este un stat …acum
   Rupt de Rusia din Trupul Moldovei..
   România nu este cea mai coruptă tara din Europa
   Mai sunt și altele și mai și.

 3. Bună dimineața! Ce n-ați înțeles dragi votanți moldoveni?Ați dat votul unui individ care 5 ani nu a făcut nimic pentru România! !!În al doilea mandat nu se va obosi niciodată pentru ca nefăcând nimic a obținut 10 ani la Cotroceni!Iar voi nu îi mai oferiți nimic acum după ce a obținut votul vostru.Normal ca acum condiționează pentru ca este conștient de realitate.Totodată nu o sa ceara niciodată rezidenta la Chisinau, momentan are la Munchen!Să nu fiți dezamăgiți, aveți ce v-ați dorit!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.