G4Media.ro

Primăria Capitalei nu poate să cumpere, deocamdată, cele 20 de minicentrale mobile…

Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Primăria Capitalei nu poate să cumpere, deocamdată, cele 20 de minicentrale mobile / Consiliul General a respins proiectul de rectificare bugetară, apoi ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum

Proiectul de rectificare bugetară a fost respins, joi, de către Consiliul General al Capitalei, întrunind doar 25 de voturi „pentru”, 5 abţineri şi un vot „împotrivă”, insuficiente în vederea adoptării.

Anterior, Consiliul aprobase două amendamente propuse de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, care vizau suplimentarea sumei pentru reabilitarea sălii de spectacole de la Teatrul Ion Creangă şi includerea sumelor necesare în vederea achiziţionării a 20 de capacităţi modulare de producere a energiei termice.

Înaintea ședinței de Consiliul, primarul Nicușor Dan a spus că cele 20 de minicentrale termice mobile c vor asigura confortul termic al populației din peste 16.300 de apartamente din toate cele 6 sectoare ale Capitalei. În același timp, el a acuzat Partidul Social Democrat că a încercat astăzi în ședința Consiliului General să blocheze această achiziție.

„Cu cele 20 de centrale modulare vom reuși să trecem cu bine de viitoarele trei ierni, iar când va fi gata noua centrală în cogenerare din Titan, le putem reloca în alte puncte critice care au nevoie ele însele de modernizare. Valoarea totală a investiției este de 113.038.600 lei fără TVA.” a mai spus primarul Capitalei.

Conform proiectului de rectificare bugetară, veniturile bugetului local urmau să fie majorate cu 49 de milioane de lei, dintre care 9 milioane reprezintă subvenţii de la bugetul de stat pentru finanţarea aparaturii medicale, 7 milioane provin din împrumuturi, iar 15 milioane reprezintă prefinanţare.

Veniturile Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti urmau să fie majorate cu 25 de milioane de lei, ale Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – cu 12,3 milioane lei, ale Operei Comice pentru Copii – cu 1,8 milioane lei, ale ARCUB – cu 590.000 de lei.

În urma respingerii proiectului de rectificare, Nicuşor Dan a propus o pauză de cinci minute. Ulterior, şedinţa a fost închisă, având în vedere că în sală au rămas doar 20 de consilieri municipali şi nu au mai fost întrunite condiţiile pentru cvorum.

Proiectul de rectificare bugetară primise aviz favorabil în şedinţa de miercuri a Comisiei Economice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Incepe sabotajul USL

  2. Mai stai o tură Plicușoare te scalzi în comisioane ceva mai târziu

  3. Cei care vor sa legalizeze furtul oana 250 k RON i-au dat termene lui Nicușor și acum îl sabotează. Dar noi știm!