G4Media.ro

Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempțiune pentru achiziția unei cote părți…

sursa foto: Wikipedia

Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempțiune pentru achiziția unei cote părți din clădirea istorică de pe strada Batiștei, „Palatul Arta” / Suma scoasă la bătaie, 4,1 milioane lei

Primarul Nicușor Dan anunță că procesul de conservare a patrimoniului București va continua cu achiziția unei cote părți din imobilul de pe strada Batiștei nr. 14, unde funcționează ARCUB, clădire cunoscută sub denumirea „Palatul Arta”.

Primăria București își exercită dreptul de preemțiune pentru achiziționarea cotei părți din imobil, cu scopul de reabilitare, urmând să aloce în sensul acesta suma de 4,1 milioane de lei.

Nicușor Dan a explicat că deși clădirea este încadrată în clasa I de risc seismic, ea n-a putut fi consolidată pentru că 30% din imobil se află în proprietate privată.

„Continuăm, așa cum am promis, acțiunile de conservare a patrimoniului Bucureștiului. Primăria Capitalei și-a exercitat dreptul de preempțiune și achiziționează, pentru suma de 4,1 milioane lei, cota parte care încă nu-i aparține din imobilul monument istoric de pe strada Batiștei nr. 14, unde funcționează ARCUB. Deși clădirea e încadrată în clasa I de risc seismic, ea n-a putut fi consolidată pentru că 30% din imobil era proprietate privată. După ce întregul imobil va intra în posesia municipalității, îl vom consolida și renova, redându-l apoi publicului. Construită între anii 1932-1934 în stilul Art Deco, clădirea era cunoscută drept „Palatul Arta”, iar din 1996 a găzduit Centrul Cultural al Municipiului București (ARCUB)”, a scris Nicusor Dan pe pagiana sa de facebook.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Dacă era Sârma p.rimar, o lăsa să se p.răbușească și punea un iepure gigantic în loc.

    • sârma…țiii…se laudă cu ce nu a făcut, și câinii latră după ciolanul mare dar ursul merge înainte 😀

  2. Cumpără cumva cu banii lor ?

  3. Si acum sa vina iar Ciucu si un pseudospecialist care sa ne zica ca nu e bine!
    Si Nicusor asta in loc sa cumpere chioscuri de flori ca Ciucu si sa modernizeze astfel mobilierul urban:))

  4. Foarte bun proiect! E un drum fără aglomerație urbană. Demarați pe repede ‘nainte lucrările, nu-i mai ascultați pe cei care nu au făcut nimic decât să încaseze salarii doldora de pe spatele cetățenilor.