G4Media.ro

Primăria Brașov cumpără 10 tunuri de zăpadă pentru Poiana Brașov / Investiție…

Sursa foto: Allen Coliban

Primăria Brașov cumpără 10 tunuri de zăpadă pentru Poiana Brașov / Investiție de 1,4 milioane de lei / Două pârtii ar urma să se deschidă mai repede, în viitorul sezon de schi

La iarnă, pârtiile din Poiana Braşov vor avea 10 tunuri de zăpadă în plus, după ce Primăria Brașov le cumpără cu 1,4 milioane de lei, anunță Brașov.net.

În acest an, municipalitatea a demarat sau este în faza de lansare a mai multe proceduri de achiziție pentru echipamente de iluminat pârtii, extinderea sistemului de producere a zăpezii artificiale, noi linii de transport pe cablu și extinderea rețelei și asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia, ultima etapă din acest program de modernizare a domeniului schiabil.

Prima procedură care s-a finalizat este cea pentru achiziția a 10 tunuri mobile pentru producerea zăpezii artificiale. Câștigătoare a fost declarată firma Technoalpin România, oferta acesteia fiind de 1.394.400 de lei, la care se adaugă TVA.

”Vom utiliza aceste tunuri în principal pentru pârtiile Lupului inferior și Drumul albastru. Deși reprezintă alternative foarte bune pentru schiori, mai ales că dispun de transport pe cablu propriu (telescaunul Lupului), aceste pârtii sunt ultimele care se deschid, din cauza lipsei de zăpadă. Tocmai de aceea, achiziția acestor tunuri a fost o prioritate pentru noi, astfel încât, din sezonul următor, deschiderea zonei inferioare a domeniului schiabil să includă și cele două pârtii și, implicit, să reducă și timpul de așteptare la transportul pe cablu“, a declarat primarul Allen Coliban.

În acest moment, sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 24 de tunuri mobile și 12 tunuri fixe, sistem care a produs în sezonul trecut aproape 400.000 de m.c. (399.670,4 m3) de zăpadă artificială.

Sezonul de iarnă a început în 24 decembrie și s-a încheiat în a doua zi de Paști, respectiv 25 aprilie, înregistrându-se 2.022.377 de treceri prin turnichete.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. USR face treabă, indiferent ce minte PSDNL.

  2. Da, dar la cum stam cu vremea poate trebuie palmieri, nu tunuri de zăpadă…

  3. Tunuri financiare cu tunurile de zăpadă.
    Mai bine primăria repară podul acela care stă în ruină de 5 ani și se circulă intens pe el!