G4Media.ro

Prima tranșă a ajutorului militar pentru Ucraina va fi trimisă în zilele…

Sursa foto: SAUL LOEB / AFP

Prima tranșă a ajutorului militar pentru Ucraina va fi trimisă în zilele următoare (Pentagon)

După adoptarea definitivă a legii privind asistența militară pentru Ucraina în valoare de 61 de miliarde de dolari, primul lot din această asistență, datorită logisticii deja create, va fi trimis în câteva zile, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă Patrick Ryder, în cadrul unui briefing, transmite BBC.

„Mulțumită unor organizații precum Grupul de asistență pentru securitatea Ucrainei, precum și eforturilor noastre comune cu aliații și partenerii, am creat o rețea logistică foarte puternică care asigură livrarea ajutorului către Ucraina”, a declarat generalul Ryder, citat de agenția de presă Ukrinform.

Prin urmare, după cum a dat asigurări atașatul de presă al Pentagonului, încărcătura militară va fi trimisă în zilele următoare, imediat după ce președintele Biden va promulga legea cu privire la pachetul de ajutor pentru Ucraina, Israel și Taiwan.

Marți, Reuters și presa americană au relatat, citând surse de la Washington, că primul lot de ajutor pentru Ucraina va costa 1 miliard de dolari și este pregătit în avans, astfel încât să poată fi transferat la granițele Ucrainei în mai puțin de o săptămână.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...