G4Media.ro

Prima reacție a lui Daniel Tudorache după ”dosarul diamantelor”: Nu am nimic…

Foto: Facebook/ Oana Despa

Prima reacție a lui Daniel Tudorache după ”dosarul diamantelor”: Nu am nimic de ascuns, oare ce reclamă atâta urgență în cazul unor presupuse fapte din 2008?

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a anunțat sâmbătă pe contul său de Facebook că a fost audiat timp de 12 ore la DNA și că nu s-a prevalat de dreptul la tăcere.

”Aseară am fost convocat la DNA, unde am zăbovit mai mult de 12 ore, cerându-mi-se explicații pentru presupuse fapte din urmă cu mai mult de 12 ani. Nu m-am prevalat de dreptul la tăcere, pentru că, așa cum am spus, NU AM NIMIC DE ASCUNS. Am încredere în Justiție și voi contribui activ la aflarea adevărului. Totusi, nu pot să nu mă întreb: oare ce reclamă atâta urgență, în cazul unor presupuse fapte din 2008??? Acum, cu 2 săptămâni înainte de alegerile parlamentare! Cu toate acestea, refuz să intru pe tărâmul speculațiilor, deși tentația este foarte mare”, a scris Tudorache.

Procurorii DNA îl acuză pe fostul primar PSD al Sectorului 1 din Capitală, Daniel Tudorache, de complicitate la trafic de influență și spălare a banilor într-un dosar penal în care a stabilit o cauțiune de un milion de euro, potrivit unui comunicat al instituției.

În plus, procurorii arată că în perioada în care a ocupat funcții publice (2008-2018), Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani ”disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale licite”. Procurorii îl acuză că, pentru a ascunde originea sumelor de bani obținute ilegal, Tudorache s-ar fi folosit de doi interpuși: soția și menajera sa.

Banii introduși în circuit de soție și menajeră ar fi fost utilizați pentru a achita excursii în străinătate, bijuterii, articole vestimentare de lux atât din țară, cât și din străinătate, autoturisme, imobile, școli private, acordarea de împrumuturi și constituirea de depozite bancare, potrivit DNA.

  • Citește și:
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

32 comentarii

  1. Cum ar spune cIordache, urgența e sa câștige la parlamentare tot (noi) PSD.
    Ei nu-și dau seama ca sunt „vechi”. Ciuruiți. Găunoși…

  2. Da chiar asa nea Daniele ce atâta grabă? Mai întâi rezolvări in dosarul revoluției și mineriadei.

  3. PSD-AUR-UDMR-PRO ROMANIA-PER=RUSIA
    Saracie,mizerie,coruptie,mafie….intr-un cuvant PSD

  4. Nu mai furati ma dihorilor, hotia este cea mai abjecta fapta.

  5. Hai și cu reacția lui Florea de la Sector 5 cu creditul ala al lui Vanghelie refinantat la CEC pentru ce (unde-s banii?). Curtea de Conturi a lucrat pe comanda clientuluu… DNA-ule… la Curtea de Conturi nu sunt angajati coruptibili?

  6. Pt penali niciodata nu e momentul potrivit pt a fi luati la intrebari de magistrati !

    PS. Poate doar atunci cand s-a prescris raspunderea penala pt faptele despre care sunt intrebati

  7. Ce bune sunt MSP pentru unii!Scoti fisierul cand este necesar, peste 12, 14 …ani, nu conteaza, faci precum a facut Codlea cu Aspazia…si uite asa avansezi…

  8. – ce atata graba ca au fost in 2008 –
    adica cu cat intarzii trenul, cu atat trebuie sa mergi mai incet

  9. N-am votat în viața mea cu PSD-ul dar parcă la faza asta trebuie să-i dau puțină dreptate și lui Tudorache. Ce fel de justiție este aia care se trezește după 12 ani să te întrebe despre nu știu ce trafic de influență? Ce a prășit DNA ul până acum? Pe de altă parte, dacă DNA are dreptate, înseamnă că Tudorache este un fel de geniu malefic al infracționalității dacă a putut să săvârșească infracțiuni din 2008 și până în 2018 fără că nimeni să nu se prindă că ceva nu este in regulă.
    P.S. Care-i faza cu audierile astea de 12 ore? Ce vor să demonstreze, că ce buni anchetatori sunt, că o dată ce au pus mâna pe infractor, nu-i lăsat să scape de până nu mărturisește?

    • Eu cred ca esti trol PSDist.
      DNA are și el corupții lui. Tinerii lui pensionari care lucrează pentru primari (de ex. Florea de la S5) si care au „grija” de afacerile șefilor.
      Lucrurile se mai pun in miscare si la presiunea publica (sau nu). Justitia nu e un robot cum am vrea noi.
      Imi place citatul ăsta
      “A court ought not be affected by the weather of the day, but will be by the climate of the era.”

    • „audierile astea de 12 ore” sunt alegerea clientului.
      Daca vrea sa se odihneasca la racoare o poate face. Daca răspunde, în birou, la toate intrebarile, cum trebuie, adica sa nu se poata „răzgândi” mai târziu, e liber temporar sa plece, daca e cazul

    • @Cloudfare „Lucrurile se mai pun in miscare si la presiunea publica (sau nu). Justitia nu e un robot cum am vrea noi.” Păi vezi că asta e durerea mai mare. O justiție cu adevărat independentă ar trebui să funcționeze ca un „robot”, când sesizează că se petrec ilegalități să acționeze, nu să aștepte presiunea publică care să o ajute să pună lucrurile în mișcare, pentru că atunci înseamnă că nu e independentă.

    • Păi ce sa spus nu Procurorul General dă „tonul”?
      Dacă nu e concurența reala acolo nu vom avea nici acțiune.
      Legile mai sunt date si de Parlament în dezacord cu ce-și doresc procurorii.
      Cat despre judecatori… ăia-s cu ochii pe proceduri.
      Și RENAR tot cu ochii pe proceduri e.
      Și uite unde am ajuns.

    • *să spun

    • E simplu, l-au cautat de tablete, si au gasit si restul porcariilor. Coincidenta coincidentelor.

      Si lasa-ma sa ghicesc, n-ai votat in viata ta PSD-ul pentru ca n-ai 18 ani, altfel i-ai fi votat, nu-i asa?

    • Câtă impostura la acest individ. Prin declarația dată, recunoaște că fura din fondurile primăriei încă din anul 2008. Este supărat că fapta fiind veche nu a fost amnistiată, așa cum promitea ,,tătucul” sau pușcăriașul Draknea .

  10. În campanie sau nu, mă bucur oricând să văd un corupt cu spatele la perete. Asta oricum nu îmi influențează decizia de vot.

  11. Forez puțuri.afiș

  12. Asa se intampla in campanie electorala…!Se sta cu curul pe dosare ( cică fapte din 2008 ) și ies acum!Mișto!
    P.s.in logica asta sa ne asteptam ca la viitoarele alegeri in 2024 (sau chiar in 2028)va fi acuzată și Clotilde de trădarea alegerilor la sect 1!

  13. Asta, in corpore, este biata justiție română. Eu aș adăuga la legile lui Dragnea la CP și CPP să desfințăm justiția și să furăm și sa ne omorâm între noi, ca barbarii.
    Decât așa justiție și poliție (cu activitate o dată la 4 ani) mai bine dinte pentru dinte.
    După 2004 ni s-a părut nouă că am avut justiție, DNA. Amintiți-vă teatrul „Basescu-Koveși” la Cotroceni, intitulat „Dosarul revoluției”. Hai să fim serioși.

  14. „oare ce reclamă atâta urgență în cazul unor presupuse fapte din 2008?”

    În primul rând, observ faptul că omul nu neagă hotărât faptele. Nu spune „sunt nevinovat”, ci doar se întreabă, într-un pur stil pesedist, de ce a fost prins tocmai acum.
    „Care-i urgența să fiu judecat tocmai acum, când mă pregăteam și eu, ca tot omul, de alegeri, de imunități și alte alea? Nu mai bine așteptați voi, justiția, să fiu ales, ca să am imunitate, să votez niște legi anume și apoi să vă râd în nas, că am scăpat cu toate furăciunile?”
    Ei bine, tovarășe cu spitalul, știi tu despre ce e vorba, și trolii aferenși activați pe aici, care întreabă ce rost mai are să judeci hoțul după nu știu cât timp… Faptele astea ar trebui să fie imprescriptibile. Justiția are nevoie de timp ca să dezlege nodurile făcute de hoții ca voi, tocmai ca să nu fie prinși ușor! Sunteți conștienți și voi că veți fi prinși într-un final, iar întrebările astea prostești, de felul „care-i graba?” nu denotă decât faptul că vreți să trageți de timp, pentru ca un Rudotel Toader să vă scoată din închisoare.

    Deci, la fel cum Dragnea încerca să spună că orice sumă furată sub 200.000 de lei nu este, de fapt, furt, la fel și voi încercați să spuneți că furtul, dacă nu e dovedit imediat, nu este furt!!! Și la fel cum Oprescu încerca să spună că a fost interceptat ilegal când recunoștea că a furat! Noaptea minții!
    Iar pentru declarații de genul ăsta, că justiția încearcă să vă pedepsească pentru fapte petrecute demult (cam acum doi-trei ani), ar trebui să înfundați pușcăriile!

    • Ma anonimule du-te si canta-i lui Pantiusa!Unii „justitiabili” stiau foarte bine pe mandate msn ce face fiecare primar, parlamentar,…etc din 2008…infinit.Numai ca nu trebuia sa iasa din joben decat cand spune cineva…Acesta e un semn mai mult pentru altii care vor sa incurce „combinatiile politice”.BAIETI AVETI GRIJA STIM TOTI.Nu vedeti ce apatie s-a asternut?????????

    • Așa și?
      Oricum votacii psdistilor sunt captivi
      iar ai celorlalti,
      zurli (ca nu-i intereseaza cum functioneaza viața decât se bucura de ea, cot la cot cu restul)

    • Sebeski, vezi că întrebam de mai mulți pe acolo. Tu doar ți-ai suflat mucii în ceai, iar după aia l-ai băut dintr-o înghițitură. Răspunsuri n-ai, că nu ți-au zis tovarășii ce să răspunzi, ci doar să faci atmosferă pe aici.

      Pe tine t f#te grija că de ce a apărut „tocmai acum” dosarul ăla, dacă faptele sunt din 2008. Când anume ar fi fost bine să apară dosarul, atunci? Că în fiecare zi apare câte unul ca tine, care spune că nu știu care e urmărit politic, chiar dacă a furat de-a stins.
      Chiar, e vreo limită la care furtul nu mai e important? Nu vorbesc de prescripție, ci de senzația ta. Dacă eu îți fur ție 1000 de ruble din buzunar, după cât timp renunți la ei? Îți spun eu, până nu ți-i vezi înapoi în buzunar, vei striga pe străzi c-ai fost furat. Dar acum, că altul a furat și ți-a dat și ție, strigi că bietul hoț a fost prins…

      Ia, explică-mi.
      Dragnea – furtul sub 200.000 lei nu e furt. A fost aproape lege, propusă de tine, trollevski!
      Oprescu – a fost interceptat când recunoștea, cu siguranța bețivului, că fura! N-a negat, dar s-a legat, la fel ca tine aici, de faptul c-a fost înregistrat fără să știe!
      Vulguța de la Craiova – se chinuia ca toți dracii să ne convingă de faptul că polițiștii sunt în stare să-i acuze pe alții de vreo crimă. Știi filmulețul, „Poliția incompetentă poate spune că ai fost chiar tu!”. Asta imediat după ce a declarat ca ilegală folosirea ca probe a înregistrărilor video!
      Rudotel – fără comentarii. T@mpitul care a crezut că dacă și-a cumpărat licența, poate fi ministru al Justiției!
      Mai continui?

      Și vii acum tu să-mi spui că Tudoraș ăla, cu spitalul lui la care-și făcea reclamă la tembelizoare (apropo, UNDE anume e spitalul ăla? Cine l-a împiedicat să-l construiască, cât timp TOATĂ lumea de la butoane era de-a lui????), e acuzat nevinovat acum, pentru niște fapte care s-au petrecut acum mai mulți ani?
      Tudoraș ăla care milita pentru „famiglia tradițională”, în timp ce el trăiește de ani de zile în concubinaj??
      Tudoraș ăla care „supraviețuiește de pe o zi pe alta” cu 1000 de euro??
      Chiar ne crezi pe toți tâmpiți?

      Și, încă o chestie. Un dosar făcut ca lumea are nevoie de timp. Dacă ieși cu el fără probe, sau cu probe adunate după ureche, ajungi la judecător și-ți dă ăla cu dosarul în cap. Iar condamnatul pleacă fluierând. De-aia e nevoie de timp.
      Dacă tu ȘTII ceva despre altcineva, vino și fă plângere penală, nu aștepta alte alegeri! E obligația ta! Dar să ȘTII, nu doar să repeți ce-ți zice obositul ăla de Gâdea cu nuclearele lui de la Latrina 3.

    • Cand o sa apara fisierele de pe msn cu modul de preluare a VBR si Banc Post de catre BT, pretul de achizitie contractelor-in special CHF- care au inrobit pana la zeci de cazuri de sinucidere a romanilor, cu implicarea si aprobarea BNR la unui pret subevaluat al CHF, respectiv influenta BRD asupra lui CIOLOS pentru a ataca la CCR legea darii in plata in 2015;cand o sa apara pe msn discutiile lui Isarescu privind aprobarea deschiderii de imprumuturi in monede exotice fara acoperire legala si lipsa de moneda; cand o sa apara tranzactiile pe corporatii, lobby privind importul de catre corporatii a produselor agricole etc in detrimentul celor romanesti etc……. ti-as putea enumera TOT.Pacat ca Romania nu e macar Israel-tara unde dupa tradatori vine kidonul si ei cunosc pretul tradarii-MOARTEA!!!

    • Argumentul tau se cheama whataboutism si a fost folosit cu precădere de sovietici. Se vede scoala.
      https://en.m.wikipedia.org/wiki/Whataboutism

  15. Toti porcii trebuie taiati inainte de Craciun !! Dati drumul la ascutit !