G4Media.ro

Prima misiune a echipei românești în Turcia: Părinții au fost scoși în…

Foto: IGSU

Prima misiune a echipei românești în Turcia: Părinții au fost scoși în viaţă de sub dărâmături, dar copilul a murit

Echipa de căutare-salvare RO-USAR a participat marţi după-amiază la prima misiune în Turcia, încercând să găsească şi să recupereze o familie formată din trei persoane, inclusiv un copil, care a fost prinsă sub dărâmături, la Antakya, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), citat de News.ro.

Cei doi părinţi au fost scoşi în viaţă, însă copilul a murit, trupul său fiind predat familiei.

”Cei doi adulţi sunt în viaţă şi au fost predaţi ambulanţei, iar copilul este decedat şi a fost predat familiei”, a precizat sursa citată.

Salvatorii români se află în permanentă legătură cu autorităţile turce, reprezentanţii AFAD (Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor şi a Situaţiilor de Urgenţă) fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acţiune a intervenţiei echipelor venite în sprijin.

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici şi asistenţi SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată oraşului Antakia, unde a început să construiască baza de operaţii şi a făcut prima misiune de recunoaştere, anunţa, marţi dimineaţă, IGSU.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Pe lângă munca dificilă și complexă asta , găsirea unei victime decedate , mai ales un copil, este cea mai grea parte a meseriei pentru un salvator. Tot respectul!

  2. Păcat de copil! Să se odihnească în pace! Felicitări pompierilor militari români! Lucrați băieți că între timp USR vă taie pensiile! Vă văd eu la 65 de ani scoțând din dărâmături oameni! Să dea Domnul ca toți USR-iștii să fie salvați de pompieri de 65 de ani.