G4Media.ro

Prigojin ironizează pierderile ucrainene anunțate de Moscova și le numește „elucubrații”: „De…

sursa foto: Captură video

Prigojin ironizează pierderile ucrainene anunțate de Moscova și le numește „elucubrații”: „De ce să nu adunăm toate cifrele avansate de Konaşenkov? Cred că am distrus deja întreaga planetă Terra de cinci ori la rând”

Şeful grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a calificat marţi drept „elucubraţii” bilanţurile privind pierderile ucrainene revendicate de Moscova, care a afirmat că a respins două ofensive majore în două zile, informează AFP, citată de Agerpes.

„Nu sunt decât nişte elucubraţii”, a declarat Prigojin într-un mesaj pe Telegram.

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a afirmat că a respins două ofensive ucrainene de mare anvergură, duminică şi luni, în sudul Donbasului, şi că a ucis „peste 1.500 de militari ucraineni” şi a distrus „28 de tancuri”.

La rândul său, guvernul ucrainean a revendicat cuceriri teritoriale lângă oraşul distrus de lupte Bahmut, în estul Ucrainei, însă a relativizat amploarea acţiunilor sale ofensive şi nu a furnizat niciun bilanţ.

Uciderea a 1.500 de soldaţi într-o zi este „un adevărat masacru”, a ironizat şeful grupului Wagner, luându-l pese picior pe purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov. „De fapt, de ce să nu adunăm toate cifrele avansate de Konaşenkov? Cred că am distrus deja întreaga planetă Terra de cinci ori la rând”, a ironizat Prigojin.

Evgheni Prigojin este un obişnuit al declaraţiilor sarcastice împotriva Statului Major rus, pe care îl acuză în special că nu furnizează destule muniţii oamenilor săi din Wagner, care au fost în prima linie în luptele din jurul Bahmut.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...