G4Media.ro

Prețul biletelor de călătorie cu transportul public în București s-ar putea dubla

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

10 comentarii

  1. Evident că minoritatea celor care își plătesc în mod regulat călătoria trebuie să plătească și mai mult, adică și pentru mulțimea categoriilor scutite de politicieni, precum și pentru cei – mulți – care se scutesc singuri pentru că nimeni nu-i întreabă de sănătate. Cel puțin așa se întâmplă în Bucureștii Noi. După ce ai trecut de depou, nu mai vezi picior de controlor.

  2. În sfârșit o prima măsură bună.
    Ar mai fi de avut în vedere:introducerea biletului orar 5 lei/ 75 minute ca in Viena, introducerea de puncte de achiziționare in FIECARE stație și cu orar permanent. Plus posibilitatea de achiziție a biletelor și în magazine, chioșcuri, etc. E anormal ca duminică dimineața la ora 7.00 cel mai apropiat punct de achiziție a biletelor (cardurilor) deschis să fie la o distanta de 6 stații ( cam 3 km mers pe jos) iar în autobuz sa fie echipaj de control… Înțeleg controlul dar trebuie să existe posibilitatea achiziționării biletului. Daca nu în stație, atunci de la șofer, că în țările subdezvoltate gen Italia, Franța. Nu prin aplicații, carduri SMS și alte chestii moderne. În NUMERAR, să poată plăti orice boschetar

  3. Taxaxi si pensionarii, macar jumatate de bilet, intervalul 07-11 dimineata. Majoritatea au venituri NETE mai mari decat cei activi. Dimineata nu ai loc de ei, sunt ca furnicile in STB. In metrou, unde tb sa plateasca, nu. Aude cineva?

  4. PSD a tinut pretul jos ani de zile. Acum il dubleaza ca sa arate neputinta PNL.
    Oh, Machiavelli, cat de bine ti-au perfectionat teoriile politicienii de azi.

  5. Subscriu. Fie o reducere 50% acordată pensionarilor, și numai celor cu pensii sub 1500 lei, fie gratuitate în afara orelor de vârf și a zilelor de lucru.

  6. Oare? pensionarul cu pensie de 3.000 lei (sunt din ce in ce mai multi) de ce merge gratuit iar tânărul cu salariu de 2.800 mergând la munca trebuie sa plateasca bilet/abonament plus pensia lui nenea pensionar ?!?!?!?!?!?!?!?!
    Cineva sesizează absurdul ?!?!?!?!?!?!?!
    Politica asta din ultimii ani o putem numi ABSURDA ?!?!?!?!?!?!?

  7. Ar trebui sa fie gratis ca sa incurajeze lumea sa foloseasca transportul in comun in loc de masina propie. Asa mai reducem din poluare.

  8. Bă, nici să aveți zeci de miliarde de euro nu achiziționați ce trebuie, cât trebuie! Doar mai multi bani la sifonat! Alții iau autobuze și tramvaie pe fonduri europene, numai firea nu e interesată de ele…panarame incompetenta si furacioase!
    Ia uitați că se poate și altfel:
    https://www.mediafax.ro/social/25-de-troleibuze-electrice-cu-wifi-si-senzori-3d-pentru-transportul-public-din-cluj-napoca-video-18792854

  9. „””Primarul Emil Boc a declarat, marţi, că administraţia locală îşi propune ca în 2026 întreg transportul în comun să fie electric.

    „Am pus în circulaţie primele 26 de troleibuze din cele 50 achiziţionate de Primărie împreună cu Compania de Transport Public (CTP) din fonduri europene, fiind cele mai moderne de pe piaţa europeană şi mondială. Au aer condiţionat şi podea joasă, wifi, sistemele moderne de comunicare în interior, sistem de supraveghere video la interior şi la exterior.”
    De asemenea, troleibuzele sunt echipate cu sistem de numărare a călătorilor, având un sistem cu senzori inteligenţi 3D şi cu un analizor de date, care permit urmărirea şi înregistrarea numărului de călători transportaţi pe anumite intervale de timp, staţie, linie, număr vehicul.

  10. 708 casieri? Pentru ce?