G4Media.ro

Presupusul intermediar între comanditarul şi asasinii jurnalistei Daphne Caruana Galizia, dispus să…

Presupusul intermediar între comanditarul şi asasinii jurnalistei Daphne Caruana Galizia, dispus să dezvăluie identitatea comanditarului în schimbul graţierii

Un bărbat suspectat că a jucat rolul de intermediar între comanditar şi persoanele acuzate de asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia în Malta, în 2017, în timp ce ancheta cu privire la corupţie, şi care a fost arestat săptămâna trecută a declarat că-l cunoaşte pe comanditar şi este pregătit să-i dezvăluie identitatea, cu condiţia să fie graţiat, relatează Euronews, citat de News.ro.

Premierul maltez Joseph Muscat a confirmat marţi o dezvăluire a ziarului Times of Malta, potrivit căreia ar fi semnat o scrisoare prin care recomandă graţierea de către preşedinte a intermediarului, în cazul în care acesta depune mărturie.

Asasinarea jurnalistei, la vârsta de 53 de ani, în explozia maşinii acesteia, a provocat un val de indignare în Europa.

După asasinarea jurnalistei Daphne Caruana Galizia, 45 de jurnalişti de la 18 publicaţii din întreaga lume ”au colaborat timp de cinci luni pentru ca activitatea lui Daphne Caruana Galizia să nu moară odată cu ea”.

Aceste activităţi au avut loc în cadrul programului „Forbidden Stories”, al cărui obiectiv este să continue anchetele jurnaliţtilor încarceraţi sau ucişi înainte să le încheie.

O contraanchetă cu privire la asasinat a fost realizată de jurnaliştii Jules Giraudat şi Arthur Bouvart şi difuzată în revista franceză Envoyé spécial.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Votați Klaus Iohannis!
    Votați bunăstarea și echilibrul!

  2. E fix prim ministrul. Știe și Klaus Iohannis

  3. Mare greseala stirea asta, parca vad ca in zilele urmatoare se imbolnaveste si intermediarul de deces.