G4Media.ro

PressOne: Ministrul de Interne a numit rector al Academiei de Poliție un…

PressOne: Ministrul de Interne a numit rector al Academiei de Poliție un profesor acuzat că a protejat plagiatorii și care e cercetat disciplinar. Profesorul, schimbat în cele din urmă cu alt rector

UPDATE: Ministrul Vela a revocat numirea lui Mihăilă și l-a instalat în funcția de rector pe conferențiarul Cătălin Andruș de la Facultatea de Drept și director al Colegiului Național de Afaceri Interne din Academia de Poliție, scrie jurnalista Emilia Șercan pe Facebook.

Articol inițial: Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, l-a numit în funcția de rector al Academiei de Poliție pe Marius Florin Mihăilă, acuzat că a protejat mai mulți plagiatori din instituție, scrie PressOne.ro.

Marius Florin Mihăilă, fost șef până de curând al Inspectoratului de Poliție Sălaj, a girat mai multe verdicte de neplagiat teze de doctorat ale unor șefi din Ministerul de Interne din poziția de președinte al Comisiei de Etică, pe care o ocupă începând din septembrie 2017, potrivit presei citate.

Un exemplu este teza de doctorat a lui Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție – teză declarată neplagiată de Comisia de Etică condusă de Mihăilă, dar pentru care Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a emis verdict definitiv de plagiat la 1 aprilie 2020.

În plus, Marius Florin Mihăilă este cercetat disciplinar de o comisie din Academia de Poliție, potrivit PressOne. Cercetarea a început în urma unei solicitări a Corpului de Control al fostului ministru de Interne Carmen Dan, care a constat în urma unui control efectuat în lunile aprilie și mai 2019 mai multe abateri săvârșite de Mihăilă din poziția de șef al Comisiei de Etică. Cercetarea a plecat de la modul în care Mihăilă a dispus întocmirea rapoartelor de evaluare a tezelor de doctorat ale lui Victor Constantin Drăghici, un apropiat al fostului rector Adrian Iacob, care locuiește într-un apartament deținut de acesta, și Cristian Eduard Ștefan, decanul Facultății de Poliție.

Foto: Marius Florin Mihăilă / Graiul Salajului

Citește tot articolul pe PressOne.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Super…. mai bine nici că nu se putea…🤢

 2. Blaturi, combinatii si multa liniste. Strategie anticoruptie ioc.

  Romania lucrului bine facut.

 3. „Ne-am trezit din hibernare
  Si-am strigat cat am putut:
  Sus Cutare ! Jos Cutare ?!
  Si cu asta ce-am facut ?”
  ………………………………………
  Pleaca-ai nostri, vin ai nostri !”

  (Si cu asta ce-am facut – Constantin Tanase)

 4. Rusine, PNL!!!!
  Zi dupa zi ne convingeti ca PNL=PSD, cu cateva exceptii!!
  RUSINE!!!!!!!!!!!

 5. ca sa fim cinstiti, stirea e de acum 2 zile. Ieri E Sercan a venit cu un update prin care ne anunta ca Vela l-a demis pe individul in chestiune si a numit alt rector.

  • Corect!
   Mai mult, numirea in functie a fost acum vreo SAPTAMANA, in 4 Iunie a fost revocat dl Mihaila!
   Rusine, G4media, ati luat-o razna de tot!

   „La doar o săptămână de când a fost numit în funcția de rector al Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” din București, Marius Florin Mihăilă a fost revocat din funcție de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. În plus, fostul şef al Poliţiei Sălăjene este cercetat disciplinar, după ce au fost constatate mai multe nereguli legate de activitatea acestuia la conducerea Comisiei de etică
   Rectorul Academiei de Poliție, revocat din funcție la mai puțin de o săptămână de la numire.
   Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, jurnalista Emilia Șercan, cea care a dezvăluit că rectorul Academiei de Poliție este cercetat disciplinar, a declarat că decizia revocării acestuia din funcție este una absolut normală.
   ”Este o decizie absolut normală. De altfel, ministrul Marcel Vela nu ar fi trebuit să ajungă în postura de a semna decizia de numire în funcția de rector a domnului Mihăilă. Dar este bine că în mai puțin de o săptămână după ce i-a semnat ordinul de împuternicire în funcție, a revocat respectivul ordin, l-a anulat, astfel încât, practic, lucrul acesta echivalează cu o demitere a domnului Mihăilă de la conducerea Academiei de Poliție”, a spus Emilia Șercan.

  • Cred ca mai nou, pe G4media, va trebui sa verificam fiecare informatie, inainte de a comenta, rau au ajuns!!!

 6. daca nu zicea nimic presa, licheaua ramanea acolo, pnl lucreaza ca psd

 7. Nimeni nu mai condamna minciuna, plagiatul, bautura si fumatul la Guvern.

 8. Dle Vela , ne dezamagiti.

 9. Asa, si? premierul e un penal, l-a anchetat Codruta.

 10. Foarte bine ca Vela si-a corectat eroarea in urma semnalarii ei in presa. Pana la urma un minisrtru nu are de unde sa cunoasca istoricul fiecarui angajat din minister si in acest sens sprijinul presei i-a fost de folos.

 11. Uitați un singur lucru, atitudinea zdrențelor nu se schimbă indiferent de proteste, orice etc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.