G4Media.ro

Președintele Ungariei va face o vizită în Ucraina, cu trenul din Polonia…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Președintele Ungariei va face o vizită în Ucraina, cu trenul din Polonia / Katalin Novak este politicianul ungar cu cel mai înalt rang care se deplasează la Kiev de când Rusia a declanșat războiul

Preşedintele Ungariei Katalin Novak va efectua o vizită la Kiev la invitaţia omologului său ucrainean Volodimir Zelenski, indică site-ul index.hu, adăugând că Novak va efectua deplasarea cu trenul via Polonia, relatează Agerpres.

Katalin Novak este politicianul cu cel mai înalt rang din Ungaria care se deplasează la Kiev pentru o întrevedere cu preşedintele Zelenski de la invazia rusă în Ucraina, din februarie.

Ea este un aliat apropiat al premierului naţionalist Viktor Orban şi a fost aleasă preşedinte al țării – poziție mai mult reprezentativă în Ungaria – cu sprijinul partidului Fidesz, aflat la guvernare și condus de Orban.

În octombrie, Novak s-a alăturat unei declaraţii emise de preşedinţii din ţările din Europa Centrală şi din Balcani care au condamnat bombardamentele ruse în masă asupra oraşelor ucrainene.

Ungaria a anunţat miercuri că va oferi 187 de milioane de euro ajutor financiar pentru Ucraina drept contribuţie la un pachet de sprijin al Uniunii Europene în valoare de până la 18 miliarde de euro.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Dragă redacție,

  Voi citiți ce scrieți? Și dacă da, nu vi se pare nimic ciudat?

  Cât de înaltă este doamna Katalin Novak și cât de scunzi au fost ceilalți politicieni maghiari (sau unguri, dacă doriți, dar nu „ungari”) care au vizitat Ucraina?

  Dacă ați încercat să spuneți „politicianul cu cel mai înalt rang din cei care”, să știți că nu v-a ieșit.

  Cu respect,
  Un cititor de înălțime medie

 2. Poate face si acolo jogging prin parc si ii zice Kiev-ului pe nume unguresc, orasul unde au poposit stramosii ei inainte sa se aaeze in Panonia.

 3. Sunt curios dacă are tupeul să caute o veche piatră de hotar al imperiului hapsburgic sa se pozeze cu ea. Sau doar în Transilvania îi găsește curajul pe slujitorii lui Orban de la Budapesta.

 4. Nu face,ca aia nu se joaca!nu sunt ca ai nostri!