G4Media.ro

Preşedintele Portugaliei s-a autoizolat și a intrat în carantină ca măsură de…

Preşedintele Portugaliei s-a autoizolat și a intrat în carantină ca măsură de precauție împotriva coronavirusului

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a anunţat duminica aceasta că intră de bunăvoie în carantină, ca măsură de precauţie, suspendându-şi orice activitate publică în ţară şi în străinătate pe o perioadă de două săptămâni, potrivit unui comunicat dat publicităţii pe site-ul preşedinţiei, citat de AFP.

El a motivat această decizie neobişnuită explicând că a fost în contact săptămâna trecută cu elevi ai unei şcoli din nordul Portugaliei, închisă între timp după descoperirea unui caz de coronavirus.

„Nici elevul internat în spital, nici clasa lui nu au participat la această întâlnire”, a precizat comunicatul.

Şeful statului „nu prezintă niciun simptom” şi îşi va continua activităţile din palatul preşedinţiei.

Documentul a subliniat că preşedintele a hotărât să urmeze recomandările autorităţilor sanitare, deoarece consideră că atunci când vine vorba de măsuri preventive trebuie „să dea un exemplu”.

Portugalia se confruntă de sâmbătă cu o creştere a numărului de cazuri de infecţie cu COVID-19, în special în nordul ţării. Ţara a depăşit sâmbătă pragul de 20 de cazuri confirmate, faţă de 13 vineri seară.

Pentru a face faţă situaţiei, autorităţile au anunţat o serie de măsuri pentru nordul Portugaliei: suspendarea temporară a vizitelor în spitale, cămine de pensionari şi închisori, închiderea unei şcoli şi a două clădiri aparţinând unor universităţi.

„Recent, au fost confirmate” cazuri de COVID-19 la persoane care au frecventat locurile respective, ceea ce „sporeşte riscul de transmitere în aceste instituţii”, a explicat ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido.

Foto: Marcelo Rebelo de Sousa / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.