G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2021: ”Axat…

Secțiune susținută de
Concordia

Articolele din această secțiune sunt realizate cu respectarea independenței editoriale a redacției

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea bugetului de stat pe 2021: ”Axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut”

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021, precizând într-un comunicat de presă transmis de Administrația Prezidențială că sectoare esențiale ale țării, ignorate în trecut, se vor dezvolta datorită investițiilor prevăzute și a banilor europeni care vor intra în România.

Comunicatul integral al Administrației Prezidențiale: 

Investițiile, reformele și creșterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilității fiscal-bugetare și al sustenabilității finanțelor publice. Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile.

Bugetul pe anul 2021, axat preponderent pe investiții și pe accesarea fondurilor europene, va permite dezvoltarea României în sectoare esențiale, prea adesea ignorate în trecut. Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19. Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite.

Creșterea ponderii în PIB a veniturilor din fonduri europene echivalează cu un angajament ferm al Guvernului de a beneficia pe deplin de investițiile din fondurile europene și de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Totodată, obiectivul de eficientizare a cheltuirii banului public nu se poate realiza, pe termen mediu, fără o amplă reformă a cadrului fiscal-bugetar și a sistemului de administrare fiscală. Doar prin reforme autentice, care să genereze transparență și eficiență în sistemul administrativ, veniturile la bugetul de stat vor înregistra creșteri sustenabile, de care România are nevoie în anii următori.

Parlamentul a adoptat marțea trecută proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021, potrivit anunțului oficial. Rezultatul votului a fost 234 „pentru” şi 170 „împotrivă”, în prima mare validare a solidității coaliției de guvernare. Nici un amendament depus de parlamentarii opoziției nu a fost votat, astfel că bugetul este adoptat în forma transmisă de guvernul Cîțu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Sigur ca da! Vezi sa nu! Cu cel mai mic buget pe educatie, se dezvolta investitiile in clientelismul politic.

 2. PNL nu a taiat nimic de la clanul bugetarilor. Viitorul suna bine, in strainatate.

 3. O să vezi tu la sfârșitul anului ce căcat a ieșit!!

 4. Pentru majoritatea celor din Romanica , guvernarea actuala va fi GROAZNICA , deja multi din prietenii din Romanica imi spun , ca pentru ei deja nivelul de trai s-a DEGRADAT .

 5. Comunicat oficial al Adminsitratiei prezidentiale, de data asta!
  Johannis nu a mai scris pe Facebook ca zilele trecute cand i-a „solicitat” Minsitrului Justitiei Stelian Ion sa ne explice cum a fost posibil ca Dosarul 10 August sa fie clasat?!
  Rusine, sictir, duplicitarule!!!

  • iar iti scoti la inaintare neputiinta stim cu totii ca te doare – este ?

  • lilusca bati sampul la greu devii ciudatica .

 6. Mai este un scriitor, de marca ,ce scrie pe site si care abia asteapta cite vreun articol cu presedintele Romaniei sa scrie si el niste prapastii de felul celor de mai sus . Rusinica amândurora.Sunteti totusi niste oameni educati cred ? Nu ati invatat ca poti aduce in derizoriu pe cineva fara a folosi astfel de aprecieri timpite (ca sa zic si eu la fel ca voi doi ). Inca o data- va faceti de ris .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.