G4Media.ro

Preşedintele Joe Biden a semnat instrumentul de ratificare a protocoalelor de aderare…

Sursa foto: Twitter / Ministerio Defensa

Preşedintele Joe Biden a semnat instrumentul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO ale Suediei şi Finlandei/ Blinken: Subliniază angajamentul SUA faţă de securitatea transatlantică

Preşedintele Joe Biden a semnat, marţi, instrumentul de ratificare a protocoalelor de aderare la NATO ale Suediei şi Finlandei. ”Vor face ca NATO să fie şi mai puternic”, a transmis preşedintele. La rândul său, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a transmis: ”Abia aşteptăm să le aducem rapid în cea mai puternică Alianţă defensivă din istorie”, notează News.ro.

Statele Unite ale Americii au devenit al 23-lea stat, din cele 30 de state componente ale Alianţei Nord-Atlantice (NATO), care a ratificat aderarea Suediei şi Finlandei la NATO.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a ţinut să marcheze momentul cu o postare pe Twitter: ”Finlanda şi Suedia vor face ca NATO să fie şi mai puternic”, a scris preşedintele american.

Într-un comunicat, secretarul de stat al SUA Antony Blinken a notat că acesta este un moment istoric.

“Este un moment care subliniază angajamentul SUA faţă de securitatea transatlantică. Suntem mulţumiţi de progresul rapid către aderarea Finlandei şi Suediei la NATO. Există o susţinere puternică a cererilor Finlandei şi Suediei de aderare şi abia aşteptăm să le aducem rapid în cea mai puternică Alianţă defensivă din istorie”, a precizat Blinken.

La 3 august, Senatul american a votat pentru aprobarea unei rezoluţii de ratificare a aderării Suediei şi Finlandei la NATO, un vot istoric menit să consolideze blocul de apărare în contextul războiului Rusiei din Ucraina

NATO şi-a oficializat invitaţia adresată Suediei şi Finlandei de a se alătura alianţei la sfârşitul lunii iunie, iar decizia trebuie să ajungă la parlamentele şi legislativele celor 30 de state membre pentru ratificarea finală.

Suedia şi Finlanda şi-au anunţat amândouă intenţia de a adera la NATO în luna mai, după ce invazia Rusiei în Ucraina a provocat o schimbare bruscă a atitudinii faţă de aderarea la bloc.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter