G4Media.ro

Președintele Iohannis va dezveli statuia Baronului Brukenthal din centrul Sibiului / Evenimentul…

Președintele Iohannis va dezveli statuia Baronului Brukenthal din centrul Sibiului / Evenimentul va avea loc în 11 septembrie

Muzeul Național Brukenthal anunță că săptămâna viitoare statuia Baronului Samuel von Brukenthal ce va fi amplasată în Piața Mare din Sibiu, va fi dezvelită în 11 septembrie de către președintele Klaus Iohannis, scrie Turnul Sfatului.  „Este un lucru așteptat atât de organizatori, cât și de oamenii de cultură, de sibieni și de cei care vor vizita orașul Sibiu.  Monumentul a fost văzut luni, 30 august, de comisia de organizare, este  la Arad, a fost turnat în bronz și în paralel se lucrează și la soclul acestuia. Ceremonia va avea loc  în Piața Mare în prezența domnului președinte Klaus Iohannis”, a declarat Alexandru Chituță, purtătorul de cuvânt al Muzeului Național Brukenthal.

La concursul lansat în ianuarie 2021 au participat cu proiecte 21 de artiști, iar câștigătoare a fost aleasă propunerea Deak Arpad din Oradea. Statuia va avea o înălțime de aproximativ 2,8-3 metri și va sta pe un soclu în stil baroc de aproximativ 60 de centimetri.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Liberala zombilitica din #echipacastigatoare Raluca Turcan a scris pe Facebook ca ii va onora cu „prezenta” insusi Baronul Brukenthal!!

  • La multi ani, baroane !

  • Pe 11 septembrie unii demolau america iar altii demoleaza romania.
   De ce nu organizeaza cineva un referendum de demitere a lui iohanis, ca toata lumea va vota pentru demitere. Imensa majoritate a romanilor sunt impotriva lui iohanis. Numai ticalosii sunt cu el.

  • cu USR nu ai nimic ?

 2. Baron printre baroni! Cine mai este la rand la statuie?

 3. Incet- incet ridicam statui tuturor partenerilor strategici. Un mare prieten al țăranului român iobag, al Bisericilor Ortodoxe + credincioșilor, dar și ocrotitorul lui Horea.

  La mulți ani baroane !
  Bravo Werner !

 4. Romanii vor avea voie sa treacă pe lângă statuie?Romanii vor mai avea voie sa înnopteze in Sibiu ?Romanii vor mai putea construi in Sibiu?Daca sa întors Brukental in Sibiu nu știe ce urmeaza.Acum e fericita “sibianca” turcan ,are cu cine sa mai bârfească de una de alta.Sanatate la tot natul.

 5. Asta-i permanent în concediu?!!

 6. Cum au cerut unii că pe statuia lui Goga sa fie scris că a fost de partea germanilor înainte de WW2, să scrie și pe statuia baronului că românii nu aveau voie sa- și facă case și biserici în Sibiu, doar sa fie iobagi ziua la grofi, iar seara să doarmă unde pot, in Sibiu nu aveau voie.

  • Pai si n avea dreptate?

  • Gandeste, omule: inchipuieti niste ciobani balcanici nomazi cu turme, rupti in cvr, murdari, necivilizati, cu metehne si o limba greu de inteles, care bat cu pumnul in portile unor orase si sate transilvane civilizate…
   Tu ce ai fi facut in locul baronilor, grofilor etc?

  • @magnum falus- ocupanți a ce mă rog frumos? Orașele respective au fost clădite de strămoșii lor, iar orașele în Evul Mediu și până în epoca industrializării erau niște bule greu de pătruns nu numai pentru români ba chiar și pentru nobili. Istoria are sens atunci când acorzii atenție contextului , altfel riști să spui niște enormități alde cea trântită în comentariul tău.

 7. @Antonia, dacă vă încălzește cu ceva nici nobilii/”grofii” nu aveau voie să aibă reședințe în orașele germane ardelene până hăt târziu. Aberații se pot scrie pe toate soclurile statuilor, asta nu înseamnă că reprezintă fapte și realități istorice veridice.