G4Media.ro

Președintele Iohannis reacționează la acuzațiile lui Ilan Laufer: Referințele la antisemitism și…

Președintele Iohannis reacționează la acuzațiile lui Ilan Laufer: Referințele la antisemitism și nazism sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație

Președintele Klaus Iohannis condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic. Referințele la antisemitism și nazism în disputa politică sunt iresponsabile și denotă grave carențe de educație, cultură, diplomație și istorie, se arată într-un comunicat transmis de Administrația prezidențială.

Comunicatul Integral: 

Relativizarea antisemitismului reprezintă o acțiune periculoasă care poate genera manifestări antisemite și discriminatorii și poate incita la ură.

Însușindu-și cu bună știință un text cu acuzații ridicole lipsite de orice fundament real, Ilan Laufer a picat testul maturității, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste. Personajele care proferează asemenea acuzații scandaloase se descalifică automat și nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnități în statul român.

Președintele României consideră că aceste declarații reprezintă un nou exemplu din retorica nocivă îndelungată a Partidului Social Democrat, care alimentează în mod constant discursul urii și tendințele xenofobe. Este inadmisibil ca memoria Holocaustului să fie întinată cu astfel de atacuri, care servesc unor interese meschine și sunt de natură a afecta pacea socială.

Președintele Klaus Iohannis subliniază că recuperarea memoriei Holocaustului, precum și combaterea antisemitismului au constituit pentru România obiective prioritare în ultimele două decenii, iar astfel de declarații cu caracter extremist pot periclita rezultatele foarte bune obținute de țara noastră în toți acești ani. România este activ implicată în demersurile internaționale de combatere a antisemitismului, fapt recunoscut și apreciat ca atare.

Pentru o mai bună cunoaștere a culturii comunității evreiești și pentru prezervarea adevărului istoric, Președintele României a pledat, încă de la începutul mandatului său, pentru înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului.
În iunie 2017, Președintelui Klaus Iohannis i-a fost decernată distincția „Light Unto the Nations”, cel mai prestigios premiu acordat de către Comitetul Evreiesc American. Președintelui Klaus Iohannis i-a fost recunoscut astfel rolul decisiv în consolidarea democrației și statului de drept, precum și eforturile sale susținute în promovarea toleranței, combaterea antisemitismului și xenofobiei, precum și pentru întărirea relațiilor țării noastre cu SUA și Israel.

Ilan Laufer a declarat, marți seara, la sediul PSD, că președintele Klaus Iohannis a respins numirea sa în fruntea Ministerului Dezvoltării din antisemitism, el acuzându-l pe șeful statului că acesta este un gest dintr-un lung șir de acțiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relațiilor cu Israelul. Laufer a susținut că i se pregătește un dosar penal „la comanda președintelui”. Deși a citit declarația, Laufer a încurcat Consiliul Uniunii Europene cu Consiliul Europei (detalii aici).

Citește și:

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Mr. Laufer când l-a acuzat de antisemitism pe KWI, a enumerat o succesiune de acte/ atitudini certe pe care-și bazează afirmația.

  Poate nu va avea acum, pe loc, ecoul pe care și l-a dorit, însă dacă mai apar una/ două gesturi/ reacții/ zdrobșeli ce-i pot fi reproșate lui KWI pe această temă, să nu se mire de consecințe.

  • pleaca ma cu aberatiile. care sunt alea certe??? ca vad doar presupuneri si scoateri din context total stupide. si cine sa nu se mire de consecinte? poate prostul ala de la laufer, nu iohannis. adica ce, nu are voie sa refuze? are dreptul constitutional? are. s-a incheiat discutia.

   si cum vine aia, tipi ca esti roman din parinti romani si acuzi de antisemitism? loooooool. logica de repetent.

  • Faptul ca refuzi numirea drept ministru a unui pițiponc cu unica realizare pozatul in chiloti nu te face antisemit. Doar intamplator pițiponcul e evreu si nu asta i se reproseaza. I se reproseaza numarul redus de neuroni.

  • Ai terminat de mancat kkt? Daca da, du’te si te joaca in curtea PZD-ului alaturi de ceilalti oligofreni… Cand te plictisesti de sediul PZD din Kiseleff, mergi si la „guvern” unde gasesti celalta gasca de oligofreni iliberali comunisti si inainte sa se intunece (de tot mintea voastra) fugi repejor si la „parlament”, unde vei gasi degetele necesare (vezi oligofrenul de ciordache) sa te zgarmi in cur in timp ce te joci cu ceilalti oligofreni comunisti si iliberali.

   #MUIEPSD #MUIEALDE #MUIEPNL #MUIEBOR #MUIECFP #MUIEUDMR

  • Nu a mai fost niciodată caăl acum, toți proștii se vad miniștri! Mă vedeti-va, bă, de lungul nasului! Știu că aveți alte exemple actuale, dar astea ar trebui sa fie excepțiile, nu trebuie sa devină regula sa devii ministru dacă ești incompetent și necalificat.
   Spune tu ce îl recomandă pe asta sa fie ministru al dezvoltării!!!! De ce nu l-a pus la turism sau la sport, daca voia să ii plătească vreo sinecură?!?
   Mai duceți va naibii de nesimțiți, chiar nu va e rușine de țara asta?? Tot ei îl dau afara de la IMMuri că e incompetent și acum îl pun la Dezvoltarea României??? Nerușinaților!!

 2. Valabil și pentru Lia Olguța Vasilescu, un argument în plus pentru a i se respinge numirea la Dezvoltare. ‘Ca neamț, să vorbești de gazare, trebuie să ai mult curaj!’, acuza public Vasileasca în contextul protestelor de stradă din 10 august.

 3. Daca esti prost, esti prost. Si cel putin la fel de prosti au fost si cei care l-au propus din nou ministru si l-au impins aseara sa debiteze ineptiile alea.

 4. „Decat” un „PITZI-PONG”!!!
  Doar ca presedintele trebuie sa respecte anumite cutume si sa se exprime mai elegant.

 5. Simplu, retrasa distinctia acordata biciclistului si platita degraba datoria istorica la nafnaf!

 6. Zisă comunicatu: acuzații ridicole lipsite de orice fundament real.

  1. FDGR fu declarată succesoare a Grupului Etnic german? Fu’.
  2. KWI acționă atât ca pesedinte FDGR cât și ca primar pentru succesorul GEG? Acționă’.
  3. Se inflamă KWI de înțelegerile secrete ale guvernului cu „niște evrei” („aceia” fiind președinte și respectiv PM ai statului Israel)? Se inflamă.
  4. Luă vreo atitudine când, pentru întâlnirile cu „niște evrei”, aliații noștri strategici, s-au deschis dosare penale de înaltă trădare? Nu luă.
  5. Amână de vreun an numirea unui ambasador în Israel? Amână’.
  6. Se opuse explicit și chiar condamnă fie și doar inițiativa/ discuțiile de mutare a ambasadei acolo unde poporul evreu își dorește? Se opuse și condamnă’.
  7. Infirimă ce-a comunicat presa (în special din Israel) despre înțelegerea cu Merkel de a se opune mutării ambasadei? Nu infirmă’.
  8. Dădu vreo explicație pentru refuzul de numire a dlui. Laufer? Nu dădu.

  Apăi fură cam multe și cam bătătoare la ochi în ultima perioadă, dom’le președinte. Poate că fu doar o coincidență, da-s faptele ‘mneavoatră.

  Poate-i și consecința limbajului agresiv cu care-i gratularăți ne-ncetat pe adversarii care se săturară doar să-ncaseze. E ușor (dar nedemn!) să ataci și să jignești atunci când ai servicii și procurori care îți hăituiesc adversarii.

  Oricum ar fi, dle. KWI, sunteți răspunzător pe inflamarea spiritelor și dezbinarea românilor în preajma centenarului și se dovedește că nu sunteți la înălțimea funcției pe care v-au incredințat-o (sper) … românii.

 7. Sa inteleg ca dupa logica lui Laufer, Iohannis a devenit nazist intre timp? Deoarece a fost acceptat de presedinte ca ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat in iunie 2017.

 8. Pai ce dom’ presedinte, a fost dl Laufer suspectat vreodata de educatie?

 9. 1. antisemitism# antipițiponceală;

  2. Penibilul e la maxim cu ieșirea de aseară a băiețașului cu mușchi. Cred că și-ar lua și niște șuturi în fund de la unii evrei…adulți. El mai are de crescut, se pare, în creier. Niște cărți l-ar ajuta dacă ar citi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.