G4Media.ro

Președintele Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu…

sursa foto: Global Jet/ Boarding Pass

Președintele Iohannis, întrebat de ce a călătorit în Coreea de Sud cu un avion de lux: Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, întrebat de un ziarist de ce a ales să călătorească în Coreea de Sud cu un avion de lux, că toate deplasările sale în străinătate sunt efectuate “în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.

“Da, am venit într-o deplasare externă așa cum au fost și multe altele în interesul și pentru România. Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus Klaus Iohannis.

Chestionat de un alt ziarist despre oportunitatea achiziției unei aeronave pentru deplasările demnitarilor români, președintele a răspuns: “Această solicitare există de multă vreme” dar “niciun guvern nu a considerat că este momentul potrivit pentru așa ceva”.

Tot legat de acest subiect, Klaus Iohannis a mai declarat: “Toate deplasările mele sunt planificate, oportune, în interesul României și cu respectarea integrală a legislației în vigoare”.

Avionul privat de lux cu care președintele Klaus Iohannis a plecat spre Coreea de Sud a decolat duminică din Sibiu și este același cu care a călătorit în Emiratele Arabe și turneul din Africa din 2023, anunță Boarding Pass, site-ul cu informații din domeniul aviației, printr-un mesaj pe Facebook. Președintele Iohannis a mers în turnee în Africa, America de Sud și Asia în 2023, epuizând banii de deplasări externe încă din iunie. Guvernul i-a suplimentat fondurile cu 1,5 milioane de euro anul trecut.

Miniștrii Apărării și de Externe, Angel Tîlvăr și Luminița Odobescu, care fac parte din delegația prezidențială, au plecat în Coreea de Sud cu alte avioane, au declarat pentru G4Media surse politice.

În 2022 și 2023, Iohannis a efectuat deplasări externe de 3,3 milioane de euro, respectiv peste 8 milioane de euro. În unele călătorii, avionul privat folosit de președinte a făcut escală în Sibiu, unde locuiește soția președintelui, care îl însoțește în călătoriile oficiale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Avion mai mic decat un boeing public…somam jurnalistilor si rau vorbitorilor sa si ceara scuze!Dl Klaus Johannis are dreptate

 2. in intereseul romaniei zice IMPARATUL .. si palatul de 7 MILIOANE EURO e donatie de la cei 6.5 MILIOANE VOTANTI FRAIERITI, si nu e un palat ci o casa mai mica, nu e de lux, nu ?

 3. Nu pot sa nu remarc ca aroganță lui Iohannis a depășit-o de mult poe cea a lui Dragnea și la acesta din urma, pentru lucruri mult mai marunte, erau mii de oameni in strada. La Iohannis doar prin comentarii se manifesta lumea. Poate ca presa cumpărată de partide si unii cu epoleți nu face zarva așa cum făcea la Dragnea?
  într-o societate normală, când se întorcea dulapul asta din Coreea, erau mii de oameni la aeroport cerându-i demisia si apoi campați in fata la Cotroceni pana și-o da. Dar na, el acum crede ca poate deveni purtător de cuvânt la NATO pentru ca nimeni nu pare sa aibă o problema cu el.

 4. Departe gandul de a-i lua apararea unuia care a dormit 10 ani in functia de presedinte,dar totusi subiectul asta cu avionul e penibil. Stie cineva vreun Presedinte care merge in vizita oficiala cu Wizzair-ul?
  Din cate i se pot imputa dulapului,asta e subiectul de mediatizat?

  • La funeraliile reginei Elizabeta, la Londra, președintele Cehiei a zburat, e drept nu cu Wizz, dar cu Czech Airlines, la clasa economic.
   Apoi la noi, in 2016, Dacian Colos mergea cu TAROM-ul la Bruxelles, tot la clasa economic.
   Chiar după ce la Londra Dulapul a mers iarăși cu un avion de lux au apărut mai multe articole unde ziariștii romani au întrebat diferite instiuții de conducere din UE cu ce au fost respectivii lideri si majoritatea au fost cu avion de linie si costurile pentru o întreagă delegație pana in 3000€. In lumea civilizată se circula altfel

  • Sa fim seriosi,subiectul asta e pura propaganda socialista.Presedinti in avioane de linie sunt doar pentru campanie electorala,nu se poate asigura securitatea unui presedinte intr-un avion de linie. Doar daca e charter si intra acolo aparatul de securitate si restul delegatiei.
   Subiectul mi se pare la fel de relevant ca testul poligraf al lui Simion,cancan pentru minti odihnite.Se poate gasi un subiect cu adevarat serios si cat se poate de real despre Adormit.

 5. „Nu știu cum definiți un avion de lux, eu am venit cu o aeronavă mică” 🤮