G4Media.ro

Președintele francez Emmanuel Macron își dorește „reconstruirea unui tratat de pace și…

sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Președintele francez Emmanuel Macron își dorește „reconstruirea unui tratat de pace și prietenie” între Uniunea Europeană și Africa, pentru a gestiona problema migranților la nivel european

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat marţi seară dorinţa de a „reconstrui un tratat de pace şi prietenie cu Africa” sub egida Uniunii Europene şi de a gestiona astfel la nivel european problema migranţilor, transmite agenţia France Presse, citată de Agerpres.

„Unul dintre obiectivele mele în timpul preşedinţiei franceze (a Consiliului UE) este de a încerca să reconstruim un tratat de pace şi prietenie cu Africa, unde una dintre date va fi modul în care europenii oferă tineretului african capacitatea de a avea oportunităţi pe continentul său”, a susţinut şeful statului francez în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi ai Federaţiei protestante din Franţa.

„Împreună cu ţările de origine trebuie să concepem o politică mult mai bine organizată privind migraţia, în special cu Africa”, a afirmat Macron, care s-a pronunţat totuşi pentru o protecţie sporită contra migraţiei ilegale, pentru repatrierea sistematică a migranţilor ilegali şi pentru o reformă a spaţiului Schengen.

Potrivit preşedintelui francez, majoritatea celor sosiţi pentru a solicita azil vin din ţări cu care Franţa are relaţii diplomatice perfecte şi cărora le acordă zeci de mii de vize.

„După un an, ei sunt instalaţi, de multe ori într-o situaţie de ilegalitate, şi şi-au putut construi o viaţă normală. Pentru fiecare caz individual veţi ajunge să mă convingeţi că, uman, trebuie să îi păstrăm, dar în calitate de preşedinte nu vă pot spune că această situaţie este viabilă, întrucât acest lucru ar goli de sens ceea ce este azilul”, a explicat Emmanuel Macron.

Şeful statului francez i-a răspuns astfel preşedintelui Federaţiei protestante din Franţa, François Clavairoly, care îi reamintise ”necesitatea dreptului de azil”.

Aceasta a fost prima dată când Emmanuel Macron a participat la o întâlnire cu reprezentanţii protestanţilor, pe modelul întâlnirilor sale periodice cu comunităţile catolică, evreiască şi musulmană.

Sursa foto: Facebook/ Emmanuel Macron

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Macron sa-si vada de franta lui ca oamenii protesteaza de 2 luni si apoi sa propuna rahat pentru ue.
  Huuu ue!!!!

 2. Pei nu e prietenie?
  Africa iubeste franta la greu. Se stabilesc din ce in ce mai multi acolo. :))

  • Cum se intrabau niste romani pe undeva pe langa Lyon…unde suntem aici in africa sau europa…mai in gluma mai in serios raspundeau..in africa…

 3. Cred ca isi dorește sa nu ajungă coleg de celulă cu Sarkozy.
  Dar tot la umbră de gratii va ajunge.

  Noroc că au scos franțuzii ghilotina.

 4. „…europenii oferă tineretului african capacitatea de a avea oportunităţi pe continentul său”
  Africanii catre europeni: bah, daca nu ne dati, venim peste voi!

 5. Prietenie cu Africa?Mai pe intelesul UE va dam bani la greu daca trimiteti imigranti mai pe ascuns sa nu vada toata lumea.O sa faca un tratat si cu Siria si cu Afganistan etc?Mai bine scoti armata ,ridici garduri ca e mai ieftin si mai eficient

 6. Tarile europene au avut colonii in Africa cateva secoe. Franta la fel, avut zeci de colonii pe care le au jefuit de bogatii si saracit cum au vrut. Acum ca au nevoie de foeta de munca se gandeste sa primeasca africani mai educati si scoliti caci nu mai are bani sa ii tina pe cei analfabeti si fara nicio meserie si islamisti radicali..

 7. Lui Macrou i-a venit ,,dorul” de colonialism!?!??
  Mâna de lucru ieftine,deschis firme in Africa,etc..
  Întreb și eu că nu prea cred în inima lui buna,ptr străini mai ales…..