G4Media.ro

Președintele francez efectuează o vizită oficială în Algeria, cel mai mare producător…

Sursa foto: Elysee.fr

Președintele francez efectuează o vizită oficială în Algeria, cel mai mare producător de gaz din Africa

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sosit joi în Algeria pentru o vizită oficială de trei zile, menită să „refondeze” relaţiile bilaterale şi care, pentru Alger, marchează o recunoaştere a importanţei sale strategice în regiune, informează Agerpres, conform AFP.

Avionul preşedintelui francez, care este însoţit în această vizită de o delegaţie de peste 90 de persoane, a aterizat în jurul orei locale 15:30 (14:30 GMT).

Delegaţia franceză a fost întâmpinată de preşedintele algerian Abdelmadjid Tebboune, alături de militari. Cei doi lideri de stat s-au îmbrăţişat, înainte de a se plasa sub un cort pentru a asculta imnurile naţionale ale celor două ţări, interpretate de o fanfară militară.

Cei doi lideri urmează să se deplaseze apoi spre Monumentul Martirilor, important loc de comemorare a războiului de independenţă din 1954-1962 faţă de Franţa. Vor urma o întrevedere în tete-a-tete între cei doi preşedinţi, o declaraţie pentru mass-media şi un dineu la Palatul Poporului.

Această vizită coincide cu cea de-a 60-a aniversare de la sfârşitul războiului şi de la proclamarea independenţei Algeriei în 1962.

De la declanşarea războiului în Ucraina, Algeria, primul producător de gaz din Africa şi unul dintre primii din lume, este foarte solicitată de europenii presaţi să-şi reducă dependenţa faţă de gazul rusesc.

Cei doi preşedinţi vor discuta de asemenea despre situaţia din Mali, de unde armata franceză s-a retras nu demult, şi de influenţa tot mai mare a Rusiei în Africa.

Algeria joacă un rol central în regiune datorită miilor de kilometri de frontieră cu Mali, Niger şi Libia. De asemenea, ea este apropiată de Rusia, primul său furnizor de arme.

Aceasta este a doua vizită a lui Emmanuel Macron în Algeria în calitate de preşedinte, după o primă vizită în decembrie 2017, relatează Agerpres.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Colon istu se roaga in genunchi, iar fostii sclavi ii dau cu flit. Vezi bre macaroane, ca nea larov ti-a stricat deja biznisu cu arlabetziii… cam prin toata hafrica

  2. Stiti cum e cu curtoazie asta pt gaze non rusești, se duce Macro in vizita si ia gazele Albaniei. Pana la urma rusul gaseste cui sa vândă. Ii găsise pe toti isteria sa consume gaze ca sunt ecologice.

  3. De aia a fost genial Brâncuși. Coloana infinitului îți arată cum decurge viața.

  4. Deja au agreat sa aducă mult gaz în Europa, rusii sunt disperați, au pierdut lumea araba care pompează gaz la greu, nu mai vorbim de Qatar care deja aduce LNG la greu. IARNA VA FI USOARA, la fel ca tarana lui Putler pana la finele anului.